search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Μυτιληναίος: Για την ενεργειακή κρίση φταίνε οι πολιτικοί της Ευρώπης

01.11.2021 19:02
evaggelos-mytilhnaios-new

Τους Ευρωπαίους πολιτικούς που δεν έχουν αναγνωρίσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το φυσικό αέριο στην ενεργειακή μετάβαση της ηπείρου, κατηγορεί για την ενεργειακή κρίση ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενεργειακές κρίσεις, ενώ τονίζει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης ήταν ισχυρότερη από αυτήν της προσφοράς.

Οι διαταραχές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι οι πολιτικοί έχουν υποτιμήσει το φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας, σημειώνει ο κ. Mυτιληναίος.

«Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτό», προσθέτε. Με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην ανανεώσιμη ενέργεια, η Ευρώπη δεν θέλει να χρηματοδοτήσει τίποτα που να έχει σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, υποστήριξε, προειδοποιώντας ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο.

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης διότι υποτίμησαν πλήρως τα πιθανά προβλήματα μιας ενεργειακής κρίσης. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν οι πολιτικοί δεν πουν στους πολίτες ότι το κόστος θα είναι μεγάλο, τρισεκατομμύρια» πρόσθεσε.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ακόμα ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια θα χρειαστεί δεκαετίες και απαιτεί επενδύσεις σε δίκτυα κατάλληλα εξοπλισμένα να αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις που δεν θα έχει για κάποιο χρονικό διάστημα επαρκή άνεμο ή ήλιο.

«Χρειαζόμαστε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για να έχουμε επαρκή δυνατότητα παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, για να είμαστε τεχνολογικά προηγμένοι να χρησιμοποιήσουμε εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε μεγάλη κλίμακα και να έχουμε όλες τις συνδέσεις και τα καλώδια που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια επίτευξης της πράσινης μετάβασης αλλά για να δούμε τη μετάβαση δεν πρέπει στο μεταξύ να πεθάνουμε από το κρύο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος Μανιαδάκη

Νέα αστυνομική αυθαιρεσία: Άνδρας της ΟΠΚΕ εκτός υπηρεσίας άνοιξε πυρ κατά διαρρηκτών

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28