search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:14
MENU CLOSE

Στα ύψη οι τιμές αμόλυβδης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης (Video)

02.11.2021 10:09
petrelaio new

Δεν έχει τέλος η ανηφόρα στις τιμές του πετρελαίου και της αμόλυβδης βενζίνης που έχει ξεκινήσει απο το καλοκαίρι.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης  σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων είναι στην Αττική στα 1,74 ευρώ το λίτρο (σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στις 31 Οκτωβρίου) ενώ πέρσι την ίδια εποχή κόστιζε 1,41 ευρώ το λίτρο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Mega, πως για ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων πέρσι χρειάζονταν για γέμισμα 85,02 ευρώ και φέτος με τις νέες τιμές 106,26 ευρώ.

Πρωταθλητής στις αυξήσεις ο νομός Κυκλάδων με την αμόλυβδη στα 2 ευρώ και ακολουθεί ο νομός Δωδεκανήσων με 1,92 ευρώ το λίτρο.

Από το κύμα ακρίβειας δεν γλιτώνουν ούτε όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αφού στην Αττική ήδη έχει φτάσει τα 1,49 ευρώ το λίτρο.

Οσο για το πετρέλαιο θέρμανσης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.  

Για 1.000 λίτρα πετρελαίου, δηλαδή, κάποιος πλήρωνε πέρυσι 800 ευρώ (0,8 ευρώ το λίτρο) και φέτος για την ίδια ποσότητα θα πληρώσει 1.170 ευρώ, επιπλέον κόστος 370 ευρώ.

Πολύ βαθύτερα στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι οι καταναλωτές στην περιφέρεια και στα νησιά, όπου η τιμή διαμορφώνεται αντίστοιχα στο 1,25 ευρώ και το 1,35 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

«Ας μην ξεχνάμε ότι το βαρέλι χτύπησε 86 δολάρια από 48 που ήταν πέρυσι και μετά την ομιλία του Πούτιν πήγε στα 84 δολάρια.

Ο φόβος είναι να μην πάει στα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών. Το θέμα είναι ο κόσμος να παίρνει καύσιμα σωστά σε ποιότητα και σε ποσότητα», είπε στο Mega η κ. Μαρία Ζάγκα, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Καζίνο Πάρνηθας: «Κατεβαίνει» στο Μαρούσι – Θετική η εισήγηση της ΕΕΕΠ

Λουξ: Μπαίνει στο εμφιαλωμένο νερό μέσω… Δίρφυς με «ντιλ» 1,2 εκατ. ευρώ

Εφορία: Πώς μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις στα ήδη ρυθμισμένα χρέη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11