search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:30
MENU CLOSE

Κλίο Σμιθ: Απείλησε τους δημοσιογράφους ο απαγωγέας της – «Θα έρθω να σας βρω» (photos/video)

04.11.2021 14:38
cleosmpith114

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εναντίον ενός 36χρονου υπόπτου για την απαγωγή της τετράχρονης Κλίο Σμιθ 18 ημέρες προτού βρεθεί σώα και αβλαβής κλειδωμένη σε ένα σπίτι.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο έχοντας αυτοτραυματιστεί (αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξυλοκοπήθηκε από συγκρατούμενό του)–γι’ αυτό και καθυστέρησε η απαγγελία των κατηγοριών– και στη συνέχεια ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν διάφορες κατηγορίες που συνδέονται με την απαγωγή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις κατηγορίες περιλαμβάνεται και η αρπαγή διά της βίας παιδιού κάτω των 16 ετών.

Απείλησε δημοσιογράφους

Ο ύποπτος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και θα εμφανιστεί εκ νέου στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο δικαστήριο ο άνδρας αυτός απείλησε τους δημοσιογράφους που παρίσταντο και τους ρώτησε τι κοιτάνε, όπως έγραψε η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο δράστης είχε ένα ξέσπασμα κατά των δημοσιογράφων που παρίσταντο στο δικαστήριο. Όταν τους πρωτοείδε, ο 36χρονος φέρεται να φώναξε: «Τι διάολο θέλουν οι δημοσιογράφοι εδώ πέρα;».

Φεύγοντας από την αίθουσα, ο άνδρας πήγε να ορμήσει κατά των δημοσιογράφων, απειλώντας τους: «Θα έρθω να σας βρω».

Δεν του ζητήθηκε να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου που θα εμφανιστεί και πάλι στο δικαστήριο.

Ο επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας, ο Ροντ Γουάιλντ, εκτίμησε ότι ο ύποπτος “ενήργησε μόνος του” και ότι η απαγωγή “δεν ήταν προσχεδιασμένη”.

Η εξαφάνιση και το αίσιο τέλος

Η Κλίο Σμιθ εθεάθη τελευταία φορά μέσα στη σκηνή της οικογένειάς της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου, στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς στο Μακλίοντ με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες έρευνες από θαλάσσης και από ξηράς, με μπλόκα της αστυνομίας σε δρόμους και με την εξέταση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Η μητέρα της είχε ξυπνήσει στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας και είχε βρει το φερμουάρ της σκηνής κατεβασμένο και την Κλίο εξαφανισμένη.

Τελικά η μικρή βρέθηκε ασφαλής νωρίς χθες το πρωί όταν η αστυνομία εισέβαλε σε ένα σπίτι στο Κάρναρβον, μια πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νότια από το κάμπινγκ στη βορειοδυτική ακτή της πολιτείας.

Το σπίτι απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της οικογένειας της Κλίο, μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

«Το όνομά μου είναι Κλίο»

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που εισέβαλε στο σπίτι και βρήκε την Κλίο σε ένα από τα δωμάτια με το φως αναμμένο να παίζει. “Την έχουμε. Την έχουμε”, ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει.

Οι αστυνομικοί της ζήτησαν μερικές φορές να πει το όνομά της και η μικρή απάντησε: “Το όνομά μου είναι Κλίο”.

“Το όνομά σου είναι Κλίο”, ακούγεται να επαναλαμβάνει με ανακούφιση ο αστυνομικός που τη βρήκε. “Γειά σου Κλίο”, της λέει.

Ειδικοί παιδοψυχολόγοι θα μιλήσουν με τη μικρή και οι αρχές έχουν δείξει στους γονείς της πώς να της μιλάνε για να μπορέσει να ανακαλέσει γεγονότα, είπαν οι αρχές.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Μαρκ Μακ Γκόουαν δήλωσε ότι η Κλίο είναι “ένα πολύ έξυπνο, χαρούμενο, γλυκό κοριτσάκι” και δείχνει ότι μετά τη συνάντηση με την οικογένειά της “προσαρμόστηκε πολύ” αν αναλογιστεί κανείς τη δοκιμασία που πέρασε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ουρές Καλιφορνέζων για να μυρίσουν το «βρώμικο λουλούδι της Σουμάτρας» (Video/Photo)

Διάστημα: Βρήκαν ίχνη νερού στον πιο μακρινό γαλαξία

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26