search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε στα Γιάννενα μετά τις αντιδράσεις, επιστρέφει ως εκδήλωση με Πατούλη (Video)

04.11.2021 22:40
synedrio-gonimothtas-new

Στην Κατερίνη θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί, υπό την μορφή εκδήλωσης, το «συνέδριο γονιμότητας» που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα και ακυρώθηκε μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το προσβλητικό για τις γυναίκες διαφημιστικό σποτ αλλά και η σύνθεση του πάνελ.

Όπως ενημερώνει η «Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης», για το «μεγάλο Εθνικό θέμα του Δημογραφικού, της Υπογεννητικότητας αλλά και της Υπογονιμότητας των γυναικών θα μιλήσουν διαδικτυακά την Δευτέρα 8-11-2021 στις 20:00 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Δρ. Ιατρικής Σχολής και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής κ. Κωνσταντίνος Πάντος στην Σχολή ΓονέωνΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Οι ομιλητές θα αναφερθούν και στο ακυρωθέν 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα γινόταν το καλοκαίρι του 2021 στα Ιωάννινα».

Την εκδήλωση μάλιστα συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας!

Όπως αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, «στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμίσουμε την αξία και την σημασία της ενημέρωσης γύρω από τα θέματα της γονιμότητας, να παρουσιάσουμε τη σημερινή εικόνα, η οποία ξεκάθαρα αναδεικνύει ότι η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, και ο βασικός λόγος που την χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη γνώσης για τα ζητήματα της γονιμότητας.

»Όραμα όλων όσων υπηρετούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι να μιλάμε για υπογονιμότητα μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ουσιαστικοί ιατρικοί λόγοι. Να εκλείψουν τα ζευγάρια εκείνα που λόγω της ανεπαρκούς ενημέρωσης βρίσκονται αντιμέτωπα με προβλήματα υπογονιμότητας και καταλήγουν άτεκνα σε προχωρημένη ηλικία ανεξαρτήτως των προσπαθειών θεραπείας μέσω Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

»Η προαγωγή της γνώσης και πρόληψης μέσω οικογενειακού προγραμματισμού με συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελούν βασικό πυλώνα διαφύλαξης της γονιμότητας, που μέσα από πολιτικές στρατηγικές θα αναχαιτίσουν τη δυσμενή για τη χώρα μας αρνητική δημογραφική εξέλιξη της γήρανσης και υπογεννητικότητας του πληθυσμού.

»Η γνώση είναι η κινητήριος δύναμη εκείνη, που θα ευαισθητοποιήσει και θα ενδυναμώσει τον καθένα μας να προτάξει τη φωνή του για να διεκδικήσει το αύριο που είναι η δημιουργία οικογένειας έγκαιρα.»

Επί της ουσίας, πρόκειται για την ίδια θεματολογία με αυτή του ακυρωθέντος συνεδρίου που επρόκειτο να λάβει χώρα στα Ιωάννινα.

Αναμένεται η αντίδραση φεμινιστικών συλλογικοτήτων και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς οι διοργανωτές της εκδήλωσης επαναφέρουν και το σποτ που προκάλεσε αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό ΚΤΕΛ που απείλησε μαθητή (Video)

Έρχεται ο νέος Αναπτυξιακός νόμος με κρατικές ενισχύσεις 10 εκατ. ευρω

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά νέα εθελούσια με «ταβάνι» τα 200.000 ευρώ – Ποιους εργαζόμενους αφορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24