search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:22
MENU CLOSE

«Καλάβρυτα 1943»: Ο σκηνοθέτης μιλά πρώτη φορά για τις αντιδράσεις (Video)

07.11.2021 16:08
kalavryta new

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ταινία «Καλάβρυτα 1943», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τη σκηνή για τον «καλό Ναζί».

Πρόκειται για τον Αυστριακό Ναζί στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται στην ταινία να σπάει την πόρτα του σχολείου της πόλης, για να σώσει τα αποκλεισμένα γυναικόπαιδα της περιοχής από το Ολοκαύτωμα του 1943. 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νικόλας Δημητρόπουλος, μίλησε για πρώτη φορά για τις αντιδράσεις, στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Εμείς έχουμε πει ότι είναι μυθοπλασία η ταινία και σκοπός ήταν να δείξει τα φρικαλέα πράγματα που έχουν κάνει οι Ναζί στα Καλάβρυτα και στην Ελλάδα και το ποσό κακό έχει κάνει ο φασισμός γενικότερα», είπε.,

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων, Τάκης Νικολάου, εκ των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, που ήταν μέσα στο σχολείο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσπαθεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια.

Όπως λέει, «εγώ τότε ήμουν 22 μηνών, αλλά η μητέρα μου που είχε άλλα πέντε παιδιά αναγκάστηκε όταν ΄σπάσαν το τζάμι οι γυναίκες, μέσα σε αυτά και εγώ, μας βγάλαν από το παράθυρο. Εμένα με βρήκε μια θεία μου και δυο βδομάδες μετά με ΄φερε στη μάνα μου. Έξω υπήρχαν φρουροί με όπλα. Είναι δυνατόν να ανοίγανε μια πόρτα και να τους αφήσουνε να φύγουν;». 

Οι δημιουργοί της ταινίας πάντως εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η το έργο τους έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις, πριν ακόμα προβληθεί, καθώς όπως υποστηρίζουν προσπαθεί να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των Ναζί: Τη «Σφαγή των Καλαβρύτων», τον Δεκέμβριο του 1943.

Διαβάστε επίσης:

Κοργιαλάς: «Με τον Μπάμπη Στόκα είμαστε μια οικογένεια» (Video)

Κορωνοϊός: 23 λουκέτα, 11 συλλήψεις και 594 παραβάσεις την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων

Άγιο Όρος: «Θερίζει» ο κορωνοϊός – 2ος νεκρός από covid μέσα σε λίγες μέρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11