search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στα νοσοκομεία της χώρας τα μονοκλωνικά αντισώματα

09.11.2021 15:41
nosokomeio_new

Διαθέσιμες θα είναι από την Τρίτη 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα παραλάβουν τα νοσοκομεία της χώρας από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προμήθεια της συγκεκριμένης θεραπείας.

Η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων θα γίνεται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια, που εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, από τα νοσοκομεία όλης της επικράτειας. Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ασθενείς με covid-19. Η χορήγησή τους γίνεται στο νοσοκομείο, ενδοφλέβια και χρειάζεται παρακολούθηση. Ο στόχος της συγκεκριμένης αγωγής είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Πρόκειται για πρωτεΐνες που έχουν σχεδιαστεί στο εργαστήριο για να μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορωνοϊό. Προσκολλώνται στην πρωτεΐνη-ακίδα του SARS-CoV-2, εμποδίζοντας τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες για την προμήθεια του αντιικού χαπιού της εταιρίας Merck.

Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού παρά το ότι υπάρχουν καλά και αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: «Επίταξη αν δεν δεχθούν οι γιατροί – Πιεστική αλλά διαχειρίσιμη η πίεση στα νοσοκομεία»

ΠΟΕΔΗΝ: Ρεκόρ με… 125 ράντζα στην εφημερία στο Αττικόν – Δεν υπήρχε ούτε φορείο! (video)

ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ για Ζακ Κωστόπουλο: «Αθρόα η συμμετοχή καλλιτεχνών – Δυναμώνει η φωνή μας για δικαίωση» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:01