search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε υψηλά επίπεδα και τα σημερινά κρούσματα – Στο τραπέζι νέα μέτρα

10.11.2021 15:46
koronoios_metra_new

Συνεχή ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταρρίπτονται καθημερινά με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και σήμερα για αριθμό που είναι κοντά στις 7.000.

Τα χθεσινά 8.613 νέα κρούσματα του ιού και οι σημερινές πληροφορίες για ανάλογο αριθμό δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στους επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς της πανδημίας  βρίσκονται στο τραπέζι και οι σκέψεις είναι να αφορούν την ενίσχυση του ΕΣΥ και τους ανεμβολίαστους. Από την κυβέρνηση διαμηνύεται ότι σκληρά μέτρα που θα επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους, όπως ενδεχομένως και ένα γενικό lockdown αυτή την στιγμή αποκλείονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η ενίσχυση του ΕΣΥ , καθώς λόγω της έκρηξης του αριθμού των κρουσμάτων  τα νοσοκομεία στενάζουν ,ιδίως αυτά της Βόρειας Ελλάδας, με την επιστράτευση γιατρών να είναι η πρώτη ενέργεια του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης , κατά πληροφορίες, θα ζητήσει και την συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι. Πάντως, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν τίθεται θέμα εισόδου σε σούπερ μάρκετ και αγορές τροφίμων με rapid test.

Επίσης, όπως διαβεβαίωσε η ίδια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται λειτουργούν υποδειγματικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Στους 5,5 μήνες θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση

Aπογραφή πληθυσμού 2021: Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις στο gov.gr – Πως θα γίνει (Video)

Δολοφονία στην Τούμπα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την αιματηρή ληστεία στο ψιλικατζίδικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:50