search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:14
MENU CLOSE

Με διακοπή φυσικού αερίου απειλεί την ΕΕ ο Λουκασένκο

11.11.2021 18:43
aleksantar-loukasenko-

Με διακοπή παροχής φυσικού αερίου και διακίνησης εμπορευμάτων απειλεί την Ευρώπη ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, εφόσον η πρώτη προβεί σε κυρώσεις σε βάρος της χώρας του, την ώρα που εντείνεται η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία.

«Ζεσταίνουμε την Ευρώπη, εξακολουθούν να μας απειλούν ότι θα κλείσουν τα σύνορα. Και αν κλείσουμε το φυσικό αέριο; Επομένως, θα συνιστούσα στην πολωνική ηγεσία, τους Λιθουανούς και άλλους ανεγκέφαλους να σκεφτούν πριν μιλήσουν ξανά», είπε ο Λουκασένκο.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον ότι η ΕΕ σκοπεύει να διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας.

«Πολύ σύντομα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα υπάρξει μια διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας», είπε η επικεφαλής της Κομισιόν σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας πως οι κυρώσεις θα επιβληθούν σε πρόσωπα αλλά και σε οντότητες.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε ισχύ κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος 116 Λευκορώσων αξιωματούχων, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο Λουκασένκο και τους δύο από τους γιους του. Προβλέπουν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τους και την απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ.

«Είναι σημαντικό ο Λουκασένκο να κατανοήσει ότι η συμπεριφορά τους έχει ένα τίμημα», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ κατηγορούν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι χρησιμοποιεί μετανάστες ως ένα όπλο ώστε να ασκήσει πιέσεις στη Δύση, στέλνοντας ανθρώπους που έχουν διαφύγει από χώρες της Μέσης Ανατολής στο Μινσκ και κατόπιν στα σύνορα με την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής.

Διαβάστε επίσης

Χαλάνδρι: Τι έλεγε το 2016 η δράστις – «Η ζωή μου σταμάτησε από τότε που πήραν το παιδί μου» (Photos)

Το Netflix «καλησπέρισε» τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Δημοσιογράφοι: Διαμαρτυρία στη Βουλή – «Φίμωση με τον νέο Ποινικό Κώδικα» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:14