search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:39
MENU CLOSE

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης – Τι θα πει στην παρέμβασή του

12.11.2021 18:02
mitsotakis-dendias-new

Λίγο μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις των ηγετών και εκπροσώπων χωρών που μετέχουν στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του θα τονίσει εμφατικά τον ρόλο της Ελλάδας στη σταθερότητα και ασφάλεια στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπογραμμίσει ότι τα ξένα στρατεύματα, οι ξένοι μαχητές και οι ξένοι μισθοφόροι πρέπει να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε η Λιβύη να περάσει στο δρόμο προς την ομαλοποίηση και να ορίσει το μέλλον της χωρίς παρεμβάσεις τρίτων.

Θα δηλώσει ακόμα την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποια βοήθεια χρειαστεί ώστε να πετύχει η εκλογική διαδικασία και θα ευχαριστήσει την Γαλλία για την πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη.

Δένδιας: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις

Το μήνυμα πως «η Ελλάδα, δύναμη περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας, είναι παρούσα στις εξελίξεις» στέλνει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό.

«Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι. Η Ελλάδα, δύναμη περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας, είναι παρούσα στις εξελίξεις» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας, στο οποίο παραθέτει και σχετική φωτογραφία.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης στο Παρίσι, ο Νίκος Δένδιας είχε άτυπες διμερείς επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, καθώς και με τον Ειδικό Απεσταλμένο για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 55 θάνατοι και 6.862 νέα κρούσματα – Στους 508 οι διασωληνωμένοι

Κρήτη: Στο νοσοκομείο κατέληξε 15χρονος λόγω μέθης – Τον σέρβιραν χωρις καν να έχει self-test

Πρόκληση: Κατέσχεσαν τα έξοδα κηδείας από μακροχρόνια άνεργη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:39