search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:24
MENU CLOSE

Johnson & Johnson: Διαχωρίζει τον φαρμακευτικό κλάδο – Άλμα για τη μετοχή

12.11.2021 15:38
Johnson & Johnson_new

Η Johnson & Johnson πρόκειται να «σπάσει» σε δύο εισηγμένες εταιρείες, διαχωρίζοντας το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων υγείας από τον κλάδο συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Alex Gorsky, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal.

Η μία εισηγμένη θα ασχολείται με τον τομέα καταναλωτικών προϊόντων υγείας και η άλλη με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές.

Η απόφασή της, σύμφωνα με την WSJ, συνδέεται με τη στρατηγική ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η Pfizer και η Merck να αποχωρήσουν από τις δραστηριότητες καταναλωτικών προϊόντων και να εστιάσουν στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων υγείας της J&J, που πουλά τα Band-Aid, τα φάρμακα Tylenol και τα Johnson’s Baby Powder, με έσοδα 15 δισ. δολαρίων ετησίως θα «σπάσει» σε νέα εταιρεία, σε 18 έως 24 μήνες από τώρα.

Η Johnson & Johnson αποφάσισε να προχωρήσει στον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ως απόρροια των αλλαγών που έχουν συντελεστή στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης τα τελευταία χρόνια.

Οι αγορές είδαν με καλό μάτι τις ανακοινώσεις Gorsky, καθώς οι μετοχές της Johnson & Johnson στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street ενισχύονται κατά 4,5%.

Διαβάστε επίσης:

Χάπι Merck: Πιο δίκαιη διανομή σε σχέση με το εμβόλιο, υπόσχεται η εταιρεία

Προς mega deal στην εστίαση: Συγχώνευση Everest και La Pasteria με την Goody’s

Ελληνικό: Τι θα είναι έτοιμο έως το 2025 από πεζόδρομους, εγκαταστάσεις, κατοικίες και πράσινο (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:23