search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:48
MENU CLOSE

Το Netflix εφαρμόζει νέα μέθοδο τηλεθέασης στο περιεχόμενο του

17.11.2021 17:06
netflix-new

To Netflix -επιτέλους- άλλαξε τον τρόπο που μετράει τη θεαματικότητα, μετρώντας πλέον τις ώρες παρακολούθησης  προγράμματος (ταινίας ή σειράς).
Μέχρι σήμερα το Top 10 της πλατφόρμας καθόριζαν τα περίφημα -και αμφιλεγόμενα- δύο λεπτά.
Οι συνολικές ώρες θέασης που διαμορφώνουν τους πιο δημοφιλείς τίτλους θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Netflix σε εβδομαδιαία βάση και θα αφορούν τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.


Όσον αφορά στα charts αυτά θα ανανεώνονται καθημερινά χωρίς να αναφέρονται οι ώρες θέασης.
Η υβριδική συνδρομητική πλατφόρμα αναπτύσσει αναλυτικά τον τρόπο υπολογισμού θέασης στα «προϊόντα»- ταινίες και σειρές- που είναι προσβάσιμα στην βάση δεδομένων που αναπτύσσει.


Τέσσερα παγκόσμια Top 10


Στο εξής το Netflix θα δημοσιεύει, κάθε Τρίτη,  τέσσερα παγκόσμια Top 10 (αγγλόφωνες και μη αγγλόφωνες σειρές και ταινίες), όπως και τα Top 10 σειρών και ταινιών σε περίπου 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Αυτές οι λίστες κατατάσσουν τους τίτλους με βάση τις εβδομαδιαίες ώρες προβολής. Η διαμόρφωση τους προκύπτει από τον συνολικό αριθμό ωρών που οι συνδρομητές της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν κάθε τίτλο από Δευτέρα έως Κυριακή την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Netflix μετρούν ξεχωριστά την κάθε σεζόν σειράς (αλλά και κάθε ταινία), επομένως «μπορεί να δείτε και τις δύο σεζόν «Stranger Things» στο Top 10. Επειδή μερικές φορές οι τίτλοι μπαίνουν και βγαίνουν από το Top 10, δείχνουμε επίσης τον συνολικό αριθμό εβδομάδων ότι μια σεζόν μιας σειράς ή ταινίας έχει περάσει στη λίστα», εξηγεί η πλατφόρμα.

Οι προτιμήσεις σε περίπου 100 χώρες


«Για να σας δώσουμε μια αίσθηση του τι παρακολουθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύουμε επίσης λίστες με τις 10 κορυφαίες λίστες για σχεδόν 100 χώρες και περιοχές (οι ίδιες τοποθεσίες όπου υπάρχουν οι 10 κορυφαίες σειρές στο Netflix). Οι λίστες χωρών κατατάσσονται επίσης με βάση τις ώρες προβολής, αλλά δεν εμφανίζουν απευθείας προβολή σε επίπεδο χώρας.

Τέλος, παρέχουμε μια λίστα με τις 10 πιο δημοφιλείς ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές Netflix (με επωνυμία Netflix σε οποιαδήποτε χώρα) σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες με βάση τις ώρες που προβλήθηκε κάθε τίτλος κατά τις πρώτες 28 ημέρες του. 
Για τίτλους που φέρουν την επωνυμία του Netflix σε ορισμένες χώρες αλλά όχι σε άλλες, εξακολουθούμε να συμπεριλαμβάνουμε όλες τις ώρες προβολής»,
εξηγεί η εταιρεία.

Όλες οι εβδομαδιαίες λίστες και οι εβδομάδες στο Top 10 στον ιστότοπο ξεκινούν από τις 28 Ιουνίου 2021.

Τονίζεται επίσης πως οι εβδομαδιαίες αναφορές στρογγυλοποιούνται σε 10.000 για να ληφθούν υπόψη τυχόν διακυμάνσεις στη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.


Τα ευρύματα του προηγούμενου επταήμερου


Η πιο δημοφιλής ταινία του Netflix για την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου είναι το «Red Notice» με 148.720.000 ώρες θέασης, σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις.


Το «Squid Game» που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο και αποτελεί πλέον την πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του Netflix έχει σημειώσει 1,6 δισ. ώρεςες θέασης τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του.
Το «Brigdterton» που πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση των καλύτερων σειρών του Netflix συγκεντρώνει 625 εκατ. ώρες παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Το Facebook «στριμώχνεται» από ειδησεογραφικούς οργανισμούς – Θα καταβάλλει ποσά για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

ΑΝΤ1 – Τηλεθέαση: Σαρωτικοί οι Ράδιο Αρβύλα

Η Γη της Ελιάς: Πανικός μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Ιπποκράτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:48