search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Cambridge Dictionary: Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2021

18.11.2021 18:30
kovid-new-0912

«Επιμονή». Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2021, σύμφωνα με το Cambridge Dictionary, που ορίζεται από το λεξικό ως «συνεχής προσπάθεια να γίνει ή να επιτευχθεί κάτι, ακόμα και όταν αυτό είναι δύσκολο ή παίρνει πολύ χρόνο».

perseverance (noun): continued effort to do or achieve something, even when this is difficult or takes a long time

Και ποια άλλη θα μπορούσε να ήταν άλλωστε καθώς η επιμονή αποτελεί μία από τις ύψιστες αρετές με την ανθρωπότητα να καλείται σε ένα συνεχή αγώνα απέναντι στις προκλήσεις όπως η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η κλιματική αλλαγή.

Η λέξη «επιμονή» αναζητήθηκε παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του δύσκολου αυτού έτους, τουλάχιστον 243.000 φορές, ενώ ακολουθεί τη λέξη «καραντίνα» που είχε ψηφιστεί λέξη της χρονιάς το 2020.

Σημειώνεται πως «επιμονή» ονομάζεται και το ρόβερ Perseverance της NASA, το μικρό ρομπότ που προσγειώθηκε στον Άρη τον Φεβρουάριο και αυτή τη στιγμή περιφέρεται στον κόκκινο πλανήτη αναζητώντας σημάδια μικροβιακής ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Πρώην παίκτης του NFL ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του

Σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας: Πρωτοβουλία της ΕΕ για τον επαναπατρισμό των προσφύγων

Γερμανία: Με εμβολιασμό ή τεστ η πρόσβαση στα ΜΜΜ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:49