search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:57
MENU CLOSE

COP26: Επιτεύχθηκε η συμφωνία για το κλίμα

13.11.2021 22:47
COP

Η COP26 ενέκρινε τη «συμφωνία της Γλασκώβης» με σκοπό να επιταχυνθεί ο αγώνας κατά της κλιματικής υπερθέρμανσης, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε να υπάρχει απάντηση στα αιτήματα βοήθειας φτωχών χωρών.

Η οριστική υιοθέτηση του κειμένου επιτεύχθηκε μετά από δύο εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων, με ένα χτύπημα του σφυριού του Βρετανού προέδρου της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα και έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής που επέφεραν η Ινδία και η Κίνα αναφορικά με την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα.

Νωρίτερα, πριν από την ανακοίνωση, ο ανώτατος απεσταλμένος της Κίνας για το κλίμα δήλωσε πως έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που διεξάγεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Σίε Ζένουα είπε σε δημοσιογράφο του Reuters: «’Έχουμε συμφωνία» και έκανε σήμα σηκώνοντας τον αντίχειρα.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Ξανθού στην κυβέρνηση: «Υγειονομική τραγωδία σε εξέλιξη»

Τελεσίγραφο Πλεύρη σε ιδιώτες γιατρούς: Εθελοντική ενίσχυση του ΕΣΥ ή επιστράτευση (Video)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, μειώνει τη διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:57