search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει διάγγελμα – Τι θα πει – Όλο το παρασκήνιο

18.11.2021 07:51
mitsotakis_new

Ο μεγάλος αριθμός θανάτων εξ αιτίας της πανδημίας, η ανάγκη να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και η κυβερνητική διγλωσσία φέρνουν το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι η χώρα έχει την θλιβερή πρωτιά με τους περισσότερους θανάτους την στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη τα κρούσματα ανεβαίνουν.

Ο φόβος των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι μήπως τελικά η κυβέρνηση συνδεθεί με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τους περισσότερους νεκρούς σε αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας ενώ οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών.

Παράλληλα οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων –όχι μόνο οι αρνητές– εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την στάση που έχει απέναντι τους η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται καθημερινά μία πανσπερμία αντικρουόμενων απόψεων, από κυβερνητικά στελέχη γεγονός που θολώνει το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα πηγές της κυβέρνησης έλεγαν ότι όσοι μιλούν για μέτρα για τους ανεμβολίαστους εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις.

Μάλιστα  πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή κατάσταση έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επιθυμεί με το διάγγελμά του να ξεκαθαρίσει την στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμένους.

Έτσι με την σημερινή του δήλωση ο πρωθυπουργός επιθυμεί να βάλει τέλος στα σενάρια για επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους ενώ θα ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν την 1η αλλά και την 3η δόση του εμβολίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαμηνύσει στους ανεμβολίαστους ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλά μέτρα –τύπου Αυστρίας– καθώς θεωρεί ότι ήδη το κομμάτι αυτό της κοινωνία πιέζεται ιδιαίτερα. Στις συσκέψεις που έγιναν μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράστηκε η άποψη ότι τυχόν σκλήρυνση των μέτρων θα φέρει πολλές και μεγάλες αντιδράσεις και ακόμα μεγαλύτερη οργή εναντίον της κυβέρνησης.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αποκλεισμένοι από την εστίαση, τα μπαρ και γενικότερα τη διασκέδαση είναι ένα πολύ σοβαρό μέτρο που έχει οδηγήσει πολλούς επιφυλακτικούς στην πόρτα των εμβολιαστικών κέντρων.

Σε ότι αφορά τους εμβολισμένους, θα ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα βαδίσει στα χνάρια της Γαλλίας σε ότι αφορά την τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Δηλαδή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ισχύει μετά και την τρίτη δόση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμα να αναφερθεί στην εκρηκτική πορεία της πανδημίας και τις καθημερινές, δραματικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και θα ζητήσει από όλους να μην εφησυχάζουν και να τηρούν πιστά τα μέτρα.

Θα κάνει επίσης αναλυτική αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε επίπεδο κλινών covid και ΜΕΘ, όσο και σε αυτό της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό.

Ακόμα αναμένεται να αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων, όπως η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΕ ή η τηλεργασία –τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο-Τσίπρας: Τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς (Photos)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ράπισμα» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε Κεραμέως για Cisco

ΚΙΝΑΛ: Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο debate των υποψηφίων στην ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55