search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Αυστρία: Μετά το lockdown, έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

19.11.2021 20:38
austria-new

Η Αυστρία πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστίσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Λίγο μετά την υπαγωγή της χώρας ξανά σε καθεστώς γενικού lockdown, η Αυστριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Guardian, προετοιμάζει το νομικό υπόστρωμα ώστε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί από ποιο ηλικιακό όριο και πάνω θα θεωρείται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Όσοι αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο, ενδέχεται να υπόκειται σε πρόστιμα τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε φυλάκιση.

«Για μεγάλο διάστημα είχαμε συναινέσει ως χώρα στο ότι δεν θέλουμε να κάνουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος. «Παρά τους μήνες προσπάθειας πειθούς, δεν έχουμε καταφέρει να οδηγήσουμε αρκετούς ανθρώπους στο να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Πιο σφικτοί έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και αυξημένες απαιτήσεις για τεστ έχουν ήδη καταστήσει ορατή μια αλλαγή, η οποία όμως δεν θεωρείται αρκετή. «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο ή ένα έβδομο», είπε ο καγκελάριος Σόλενμπεργκ.

Ο Guardian σημειώνει ότι η Αυστρία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ισχυρότατο κύμα της πανδημίας, με τις αρχές την Παρασκευή να καταγράφουν 990 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τη τελευταία εβδομάδα. Μόνο την Παρασκευή, καταγράφηκαν 15.809 νέες μολύνσεις.

Η χώρα έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόλις το 66% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Το πανεθνικό lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ωστόσο ενδέχεται να επαναξιολογηθεί σε περίπτωση που η κατάσταση, όσον αφορά την πανδημία, βελτιωθεί. Η άρση των μέτρων, εξάλλου, δεν θα είναι καθολική, αλλά θα αφορά τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς.

Το 1948, η μεταπολεμική κυβέρνηση της Αυστρίας είχε καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Ευλογιάς, της ασθένειας που εξαλείφθηκε το 1980, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λόγω του καθολικού εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης:
Εμβόλιο: Ανοίγει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για την 3η δόση για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Εκτοξεύθηκαν στους 91 οι νεκροί, 575 οι διασωληνωμένοι – Στα 7.805 τα νέα κρούσματα

Γνήσιο υπογραφής: Ψηφιακά πλέον για όλα τα ιδιωτικά έγγραφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08