search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:26
MENU CLOSE

Άρης Σερβετάλης: Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση να κατεβάσει παράσταση γιατί ήθελε και ανεμβολίαστους στο κοινό

23.11.2021 18:19
aris-servetalis-papas-new

Θύελλα αντιδράσεων τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και στους απλούς πολίτες σήκωσε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» που πρωταγωνιστεί, καθώς όπως είπε, δεν δέχεται να παίζει μόνο σε εμβολιασμένο κοινό και δεν θεωρεί σωστό τον διαχωρισμό των θεατών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Με την απόφασή του όμως αυτή, ο γνωστός ηθοποιός και την αυλαία που έριξε η παράσταση, αφήνει κόσμο άνεργο, κάτι για το οποίο τον κατηγορούν πολλοί συνάδελφοί του στον χώρο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Φαίης Κοκκινοπούλου που συμμετείχε επίσης στην παράσταση, η οποία -μεταξύ άλλων- επισήμανε ότι η αποχώρηση αυτή θα επηρεάσει και την υπόλοιπη παραγωγή, ενώ είναι πιθανό κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μη συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε» έγραψε σε μια ανάρτησή της στο Facebook, ρίχνοντας τα «πυρά» της στον Άρη Σερβετάλη.

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον ηθοποιό. «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, η οποία είναι σε κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους.

«Τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία»

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για την απόφαση του συναδέλφου του γράφοντας χαρακτηριστικά στο Instagram «τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία και για άλλα θέματα», εννοώντας τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δεν θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει την μπάλα στην εξέδρα, προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη. Πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο; (Ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως. Δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δεν σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

ελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία, πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό» έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε επίσης δηλώσεις στη τηλεόραση και αναφέρθηκε στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ σημείωσε πως «εμείς έχουμε μείνει όλοι άναυδοι με αυτή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος δεν ανήκει στο σωματείο των ηθοποιών, έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις του ότι δεν θέλει να ανήκει σε σωματεία».

Παράλληλα, είπε ότι «θεωρώ απαράδεκτη αυτή την απόφασή του και θεωρώ παράλογο να έχει γίνει τέτοια συμφωνία με τον παραγωγό. Πληροφορούμαι όμως ότι πάνε για μια αντικατάσταση».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», συμπλήρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης με ανάρτησή του στο Twitter “κάρφωσε” τον συνάδελφό του γράφοντας: “Αναμένουμε δήλωση του Σερβετάλη που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες”.

Αντιδράσεις στο twitter

Πάντως, αντιδράσεις υπήρξαν και στο twitter, με άλλους να συμφωνούν, ενώ άλλους να ασκούν κριτική στην απόφασή του.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Καθημερινή”, το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός της παράστασης “Ρινόκερος” Παναγιώτης Γεροδήμος, αναζητούν αντικαταστάτη μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Παπανδρέου: «Λύγισε» στον αέρα για την απώλεια του πατέρα του – «Τι περιμένετε για να εμβολιαστείτε;» (Video)

Μαυρίκιος Μαυρικίου κατά Ορφέα Παπαδόπουλου: «Μου πέταξε λάσπη, θα προχωρήσω σε μήνυση» (Video)

Εύη Δρούτσα για υπόθεση Λιγνάδη: «Άκουσα ότι πλήρωνε τα παιδιά – Ας μην πήγαιναν» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:25