search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονους – Έκαναν «πλάκα» με «ένοπλη ληστεία» σε περαστικούς

29.11.2021 17:01
Astynomia-new (3)

Την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής για τους πέντε 15χρονους που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη με ψεύτικο όπλο εναντίον πεζών για να τους ληστέψουν.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ένας εξ αυτών έστρεψε το ίδιο όπλο κατά αστυνομικών που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Οι ανήλικοι, όλοι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου, συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ενώ τη Δευτέρα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ληστείας.

Στις απολογίες τους φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν «πλάκα» κι ότι το όπλο ήταν «σαν αυτό που έχουμε στις Απόκριες». Αρνήθηκαν, δε, ότι τράβηξαν βίντεο με τις επιθέσεις για να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποφασίστηκε τελικά να αφεθούν ελεύθεροι και να επιβληθούν σε βάρος τους αναμορφωτικά μέτρα, κατά τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα σε περιπτώσεις ανήλικων δραστών. Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αφορούν: ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς τους και παρακολούθηση από επιμελητές ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης:
Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιθανώς αποτελεσματικά» τα εμβόλια έναντι σοβαρής νόσησης

Αχτσιόγλου: «Συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ»

Απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τον αφήνουμε μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:15