search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:04
MENU CLOSE

Bitcoin: Νέα «βουτιά» 5% στα 48.000 δολάρια – Πού οφείλεται η πτώση

06.12.2021 13:45
bitcoin_new

Με νέες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για το bitcoin ύστερα από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ψηφιακό νόμισμα έχασε κάποια στιγμή πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε βουτιά σχεδόν 5% σήμερα καθώς η έναρξη της εβδομάδας προσέφερε μια μικρή μόνο ανάσα.

Η βουτιά αυτή οδήγησε την τιμή του bitcoin καθώς και το ποσό που επενδύεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, πριν από το άλμα της τιμής του που το οδήγησε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου.

Πριν από λίγο κατέγραψε απώλειες 3,9% στα 47.567 δολάρια.

Σύμφωνα με traders, η πτώση του Σαββατοκύριακου συνδέεται με μια ευρύτερη αποστροφή των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου στις παραδοσιακές αγορές λόγω ανησυχιών για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ρευστότητα στις συναλλαγές που τείνει να επηρεάζει τα κρυπτονομίσματα τα Σαββατοκύριακα.

Με βάση την πλατφόρμα Coingecko, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto μειώθηκε σχεδόν 15% στα 2,34 τρισ. δολάρια, όταν τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί λίγο πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια.

Είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσει κανείς ποιος κατέχει μεγάλο μερίδιο Bitcoin αφού οι μεγαλύτερες εξορυκτικές είναι εταιρείες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα ανώνυμων επενδυτών.

Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιώντας δειγματοληπτικό έλεγχο που διαφοροποιεί τις εξορύξεις ιδιωτών και μεσαζόντων, το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας (NBER) αναφέρει πως οι μεσάζοντες κατείχαν 5,5 εκατομμύρια Bitcoin το 2020 ενώ οι ιδιώτες κατείχαν 8,5 εκατ

Επιπροσθέτως, οι 1.000 μεγαλύτεροι επενδυτές κατείχαν 3 εκατομμύρια.

Photo: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Aλλάζουν τελείως τα χαρτονομίσματα του ευρώ από το 2024 – Τι θα απεικονίζουν

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του Δώρου Χριστουγέννων

Αναδρομικό τσεκούρι σε ποσά παλαιότερων ετών που έλαβαν συνταξιούχοι το 2015-16

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:38