search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:24
MENU CLOSE

Κρυπτονόμισμα Όμικρον: Πολλαπλασιάστηκε η αξία του μόλις ο ΠΟΥ ονόμασε έτσι τη μετάλλαξη

29.11.2021 21:30
cryptocurrency-new

Τα πάνω του πήρε το κρυπτονόμισμα Όμικρον μόλις 48 ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε έτσι την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού .

Ενώ ήταν μέχρι τώρα άγνωστο και σταθερό, το Όμικρον έφτασε μέχρι και τα 700 δολάρια το πρωί της Δευτέρας, δεκαπλασιάζοντας την αξία του από το Σάββατο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο CoinMarketCap.

Σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της αξίας του κρυπτονομίσματος φαίνεται ότι έπαιξε η ονομασία του. Το κρυπτονόμισμα δημιουργήθηκε στις αρχές Νοέμβρη, παρόλο που οι δημιουργοί του δεν κάνουν καμία αναφορά στον κορωνοϊό.

Εξηγούν ότι ελπίζουν πως το Όμικρον «θα μπορέσει να λειτουργήσει ως νόμισμα ικανό να διατηρήσει την αγοραστική αξία του, ανεξάρτητα από την αστάθεια στις αγορές».

Γύρω στις 18.00, πάντως, η αξία του είχε σταθεροποιηθεί γύρω στα 350 δολάρια.

Η άνοδος και η πτώση του κρυπτονομίσματος Squid

Παρόμοια πορεία φρενήρους ανόδου είχε ακολουθήσει ένα ακόμη κρυπτονόμισμα, στις αρχές Νοεμβρίου, το Squid, που πήρε το όνομά του από τη δημοφιλή σειρά Squid Game, προτού καταρρεύσει θεαματικά.

Ξεκίνησε από τα 0,7 δολάρια, στις 21 Οκτωβρίου, και μέσα σε δέκα ημέρες έφτασε στα 2.856 δολάρια. Μία ημέρα μετά κατακρημνίστηκε, στα 0,003 δολάρια.

Οι χρήστες ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να το πουλήσουν και να ενθυλακώσουν τα κέρδη τους και οι δημιουργοί του εξαφανίστηκαν από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Cyber Monday: «Χρυσές» συμβουλές για online αγορές

Goldman Sachs: Πώς η μετάλλαξη Όμικρον θα επηρεάσει την ανάπτυξη

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για το εποχικό επίδομα – Οι δικαιούχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:24