search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι θα κάνουν οι «χαμένοι» του πρώτου γύρου- Ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν

06.12.2021 17:11
pasok876-new

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έληξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται όλων και τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί, σηματοδοτώντας έτσι το δίδυμο του δεύτερου γύρου των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη ποιος από τους δύο υποψηφίους στηρίζει, οι υπόλοιποι υποψήφιοι κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους, τουλάχιστον επισήμως.  

«Καλή τύχη» στους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου που πάνε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε ο Χάρης Καστανίδης, αφού ευχαρίστησε όσες και όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για «καλή συνέχεια» της παράταξης.

«Ευχαριστώ όσες και όσους στάθηκαν πλάι μου στην προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Χαίρομαι για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών. Εύχομαι καλή τύχη στους συνυποψηφίους μου που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Ελπίζω στην καλή συνέχεια της παράταξης», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε «Νίκη της Δημοκρατίας! Νίκη του Κινήματος Αλλαγής» τη συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την προοδευτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αρκεί να μην σταματήσουμε να δίνουμε στους πολίτες δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας. Προσωπικά με αυτές τις αρχές πορεύτηκα και θα συνεχίσω να πορεύομαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, στις εκατοντάδες χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες και στους συνυποψηφίους για τον πολιτισμένο αγώνα που δώσαμε. Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίον συνεχάρην για τη νίκη του. Ανάλογες επικοινωνίες έχω κάνει και θα γίνουν και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου».

Από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. «Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή είναι και ευθύνη» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης, χωρίς να ανοίξει και αυτός τα χαρτιά του για την επόμενη Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Χαμός στο twitter για τους ψηφοφόρους που έδωσαν τρία ευρώ και τελικά ψήφισαν «λευκό»!

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκτεθειμένες οι δημοσκοπικές εταιρείες με τις εντελώς λάθος εκτιμήσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντηση με Τσίπρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26