search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη σε Α’ παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση στην COSMOTETV

08.12.2021 16:40
COSMOTE-TV_Fonissa_

-Στο MEZZO Live HD, το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό

Σε Α’ παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση στην COSMOTETV, θα προβληθεί η εμβληματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, την Κυριακή 12/12 στις 22.00 στο κανάλι MEZZO Live HD.

Η πρεμιέρα της όπερας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, κ. Κουμεντάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και βιντεοσκοπήθηκε από το MEZZO Live HD.

Το κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό, με φανατικούς θεατές σε όλο τον κόσμο συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2020, βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας κορυφαία έργα της όπερας. Στην Ελλάδα, το MEZZOLiveHD μεταδίδεται από την COSMOTETV.

«Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη

Η όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την υπογραφή του Γιάννη Σβώλου στο ποιητικό κείμενο. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πλαισιώνουν τρεις μουσικοί επί σκηνής και τέσσερα χορωδιακά σύνολα, μεταξύ των οποίων και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ. Τη χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου. Τον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο της Φόνισσας ερμηνεύει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος με τη διεθνή σταδιοδρομία Μαίρη-Έλεν Νέζη, η οποία έχει ερμηνεύσει πάνω από 40 πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κορυφαία λυρικά θέατρα Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας. Στο έργο συμμετέχουν διακεκριμένοι και νεότεροι Έλληνες μονωδοί, όπως οι Άννα Στυλιανάκη, Τάσος Αποστόλου, Μυρτώ Μποκολίνη, Βαγγέλης Μανιάτης, Σοφία Κυανίδου, Φύλλη Γεωργιάδου, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Γιαννίσης, Νίκος Στεφάνου, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Στελίνα Αποστολοπούλου, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Παπαδημητρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21