search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Τζανάκης: «Από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουμε 2.824 θανάτους» (Video)

08.12.2021 08:49
polites_new

Τo «μαύρο» αλλά ρεαλιστικό σενάριο για 2.000 θανάτους λόγω κορωνοϊού μέσα στις επόμενες 20 μέρες επιβεβαίωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Γι’ αυτό και ο καθηγητής συστήνει να γίνουν τα ρεβεγιόν στις γιορτές με rapid test και μάσκες.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Mega, η πρώτη δόση προσφέρει προστασία μία με δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιασμού προσφέρει την αποφυγή της διασωλήνωσης και του θανάτου και η προστασία έρχεται 20 ημέρες αργότερα. Επομένως, αν κάποιος εμβολιαστεί τώρα θα είναι προστατευμένος μετά τις γιορτές.

«Από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουμε 2.824 θανάτους. Από αυτούς το 90% αφορούσε άτομα άνω των 60 ετών και ήταν ανεμβολίαστοι. Η ομάδα αυτή που προσθέτει στους θανάτους είναι αυτή η δύσκολη ομάδα. Από αυτή τη δεξαμενή θα έρθει η πληθώρα των θανάτων» είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Ιδιαίτερα, καθηγητής υπογράμμισε πως η μάσκα προσφέρει προστασία κατά της διασποράς του ιού και πρότεινε να γίνονται rapid test, ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος και φοράει μάσκα έχει 99% προστασία για να μη μολυνθεί» τόνισε και συνέχισε: «Θα πρέπει να κινούμαστε με προσοχή, ακόμα και με τη μάσκα, έστω και με ένα άτομο δίπλα μας. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ένα test, αν και είμαι τριπλά εμβολιασμένος, για να είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ασυμπτωματικός φορέας».

Τέλος, ο Νίκος Τζανάκης προτρέπει τους γονείς να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους και να πάνε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Προτρέπω τους γονείς που έχουν παιδιά υπέρβαρα, που έχουν χρόνιο πρόβλημα του αναπνευστικού, πολύ περισσότερο εάν έχουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας, αιματολογικά, ογκολογικά, αυτοί κατά προτεραιότητα θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πάτρα: Ανεμβολίαστα αδέλφια πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Πόθεν Έσχες: Παράταση στην προθεσμία υποβολής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:32