search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Πιερία: Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη

10.12.2021 21:26
pieria-new

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Εξάλλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό.

Πότε ξεκίνησε η δράση τους

Μία μαθήτρια του συγκεκριμένου σχολείου που είναι και πρόεδρος του 15μελούς, ανέφερε πως τα… «παρατράγουδα» είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου.

«Στο σχολείο τρομοκρατηθήκαμε γιατί πιστέψαμε πως ό,τι έγινε στους καθηγητές μας θα μπορούσε να γίνει και σε μας… Όλο το σκηνικό έχει ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου. Βρέθηκε θετικό κρούσμα και κλήθηκαν τα παιδιά να κάνουν τεστ. Ένας μαθητής δεν ήθελε να το κάνει και την άλλη μέρα ήρθε με την μητέρα του και κάποιο νομικό σύμβουλο στο σχολείο και έκαναν φασαρία… Δύο φορές έγινε. Έρχονταν και απειλούσαν τους καθηγητές για τη ζωή τους».

Διαβάστε επίσης

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αποκαλύπτει πώς είναι η σχέση της με τον Snik

Το «La Casa de Papel» δεν ξέχασε τον Πειραιά και το μυθικό κορεό του Ολυμπιακού (Video)

Μητροπολίτης Δημητριάδος κατά αρνητών ιερέων: «Καμία αναφορά σε μη εμβολιασμό, αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20