search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:49
MENU CLOSE

Πλεύρης: Πιθανά νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους – Ελεεινά ψεύδη οι δηλώσεις Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ (video)

10.12.2021 16:05
plevris765-new

Συνεχίζει να σφυροκοπά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, που έκανε λόγο για VIP κλίνες ΜΕΘ, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Από τη Θεσσαλονίκη και από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:  «ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους» , τονίζοντας ότι «πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

« Όμως καταγγελία», συνέχισε ο κ. Πλεύρης « ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ», ενώ χαρακτήρισε τη δήλωση, προσβολή για όλους τους συναδέλφους του.

«Γι’ αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα -αν υπάρχει-, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ – προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι – να προσβάλει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Ο κ. Πλεύρης παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα ενόψει Χριστουγέννων :«τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ».

«Υπό αυτή την έννοια», τόνισε «η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο»,

«Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

Όσον αφορά στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είχαν συγκεντρωθεί απέξω, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής: «λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση .

Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα – Οι περιοχές που θα χτυπήσει η σφοδρή κακοκαιρία

Αλεξανδρούπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο συζυγοκτόνος

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο άντρας που σκότωσε το σύντροφο της μητέρας του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31