search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:05
MENU CLOSE

«Βαριά καμπάνα» του ΕΣΡ 95.000 ευρώ για εκπομπές του Στέφανου Χίου και του Κυριάκου Βελόπουλου

13.12.2021 17:17
esr_new

Άστραψε και βρόντηξε το ΕΣΡ με αφορμή εκπομπές του του Στέφανου Χίου και του Κυριάκου Βελόπουλου.  Επέβαλε κυρώσεις συνολικού ύψους 95.000 ευρώ.

Τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία «Μακελειό Ε.Π.Ε» του Στέφανου Χίου για την εκπομπή «Ραδιομακελάρηδες» που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα makeleio.gr στις 29 Ιουνίου 2021. Το εποπτικό όργανο επέβαλε χρηματική κύρωση συνολικά 60.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι έγινε «προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου» και επέβαλε χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.

Άλλες 30.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το Συμβούλιο για «παράβαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας».

Ο Στέφανος Χίος καταφέρθηκε επανειλημμένως με χυδαίες εκφράσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αφήνοντας υπονοούμενα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μελών της κυβέρνησης και συνεργατών του όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πάνος Αλεξανδρής, ο Άλεξ Πατέλης και ο Πρόδρομος Σπύρος, αναφέρει το ΕΣΡ στην απόφαση του.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο makeleio.gr βασίστηκαν στις διατάξεις του νόμου Πέτσα- Λιβάνιου που ενωματώνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία σύμφωνα με την οποία  «στις έννοιες της «υπηρεσίας οπτικοακουστικών» μέσων» και του «προγράμματος» εντάσσεται κάθε οπτικοακουστικό υλικό, που παρέχεται στο κοινό μέσω ελεύθερα προσβάσιμων ηλεκτρονικών ιστοτόπων και το οποίο μπορεί να έχει επιπτώσεις σε αυτούς που το παρακολουθούν ανάλογες με εκείνες που προκαλούνται από τη μετάδοση αντίστοιχου υλικού από τους κλασικούς παρόχους περιεχομένου».

Εξαιτίας εκπομπής «Κόντρα και ρήξη» του Κυριάκου Βελόπουλου που αναμετέδωσε ο σταθμός Δίκτυο 1 Καστοριάς, το ΕΣΡ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ.

Στο περιφερειακό κανάλι επιβλήθηκε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για «ρητορική μίσους» και άλλες 15.000 ευρώ για «μετάδοση μηνυμάτων τηλεπώλησης που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό», με αφορμή εκπομπή που προβλήθηκε στις 18 Αυγούστου 2019.

Στην πρώτη περίπτωση ο σταθμός βρέθηκε να παραβαίνει την νομοθεσία διότι από τις συχνότητες του μεταδόθηκαν υβριστικές εκφράσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας και στην δεύτερη εξαιτίας των κηραλοιφών που διαφημίζονται από την εκπομπή.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρές αναμετρήσεις αναμένεται να καταγραφούν χριστουγεννιάτικα στη μάχη για την τηλεθέαση

Ρεκόρ δημοσιογράφων σε φυλακές το 2021 – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

«Η Γη της Ελιάς» – Spoiler: Ο φόνος που αλλάζει τα δεδομένα – Ποιος εντοπίζεται νεκρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:04