search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον

17.12.2021 19:01
Βρετανικά «πυρά» κατά ΕΕ για «εθνικισμό εμβολίων» - Media

93.045 νέες μολύνσεις κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε η Βρετανία, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν 3.201 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό, που είχαν εντοπιστεί 1.691. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 14.909 μολύνσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ξεκίνησε να κυριαρχεί σε περιοχές της χώρας, όπως η Σκωτία και το Λονδίνο, και να προειδοποιούν ότι τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα είναι πολύ περισσότερα.

Για μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που επισκέφθηκε εμβολιαστικό κέντρο του δυτικού Λονδίνου.

Παράλληλα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αντικρουόμενα μηνύματα από την κυβέρνηση και τους συμβούλους της σχετικά με τις συναναστροφές τα Χριστούγεννα.

«Αυτό που λέμε και ο Κρις Γουίτι και εγώ είναι ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα της Όμικρον που έρχεται. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνετοί» δήλωσε, κάνοντας λόγο για «μια πολύ σοβαρή απειλή» και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι είχε δηλώσει ότι η Όμικρον είναι μια πραγματικά σοβαρή απειλή και πως όσα ήδη γνωρίζουν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι «άσχημα». «Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή. Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα», είπε ο Γουίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως εξήγησε βασικό πρόβλημα είναι η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινείται «σε έναν απολύτως πρωτοφανή ρυθμό». Ο Βρετανός αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων και η ικανότητα να δώσουμε ώθηση στην ταχύτητα σε αυτό το στάδιο».

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, σε λίγες εβδομάδες, τα ρεκόρ θα κατατριφθούν καθώς η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται ταχύτατα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ ενέκρινε τη χρήση του ινδικού εμβολίου, Covovax

Γενέθλια για τον Πάπα Φραγκίσκο – Γίνεται 85

Κορωνοϊός: Άλλοι 85 νεκροί και 684 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:47