search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:46
MENU CLOSE

Πολάκης: Δεν είπαμε ότι πήρατε πιστόλι και σκοτώσατε, έχετε όμως ιδεολογική εμμονή

17.12.2021 19:45
pavlos-polakis-new

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, η συζήτηση μόνο γύρω από την οικονομία δεν κινείται καθώς τις τελευταίες ημέρες αυτό που έχει προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» είναι η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα περί θανάτων εκτός ΜΕΘ.

Στο σημείο αυτό στάθηκε και η ομιλία του πρώην υπ. Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μάλιστα από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πέμπτης κατά την οποία διεγράφη με εντολη Τσίπρα, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Από τα χέρια μου έχουν περάσει πάνω από 1.700 ασθενείς. Έχασα τους 300 και τους θυμάμαι έναν ένα. Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να τον κρατήσεις στην ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για την διαχείριση στην πανδημίας είναι «βαθιά πολιτική».

Ενώ σε μία προσπάθεια να κρατήσει απόσταση από τις κατηγορίες Κουρουμπλή περί «ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στις ΜΕΘ», είπε:

«Δεν σας λέμε ότι πήρατε πιστόλι και σκοτώσατε τον κόσμο. Σας λέμε ότι με την βαθιά ταξική σας πολιτική δεν προσλάβατε κόσμο και δεν φέρατε θεραπείες. Με είπατε ψεκασμένο, αντιεμβολιαστή και τελικά φέρατε 2000 θεραπείες που δεν φθάνουν» ανέφερε ο ίδιος για να προσθέσει σε άλλο σημείο «τι λέει η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Λέει ότι 1530 θα μπορούσαν να έχουν σωθεί… Αν το αναγάγουμε στον σημερινό αριθμό των 20 χιλ θανάτων οι 12 πέθαναν με τον τρόπο που σας λέω και εσείς τολμάτε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Άδεια η αίθουσα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Η οδηγία του Μαξίμου στους Υπουργούς

Εκλογές: Πώς η απογραφή φέρνει αλλαγές στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες

Συμφωνεί με Τσιόδρα ο Βενιζέλος: «Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η επιστήμη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:42