search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ βαρίδια στον ΣΥΡΙΖΑ

17.12.2021 07:47
TSIPRAS_SYRIZA_NEW

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως εάν δεν ακολουθηθεί η πολιτική που χαράσσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν εκτός κόμματος έστειλε χθες ο Αλέξη Τσίπρας με την χθεσινή απομάκρυνση του Παναγιώτη Κορουμπλή.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ: «Περιμένουμε να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη (μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα). Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Την ίδια ώρα βρισκόταν στην Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιλήφθηκε την φραστική ακρότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΖΑ πήρε τον λόγο και προσπάθησε να κατευνάσει τα πράγματα μιλώντας για ατυχή διατύπωση.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ο χώρος μας, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100  ανθρώπους στο Μάτι, δεν είναι στην λογική μας . Εμείς “τυμβωρυχία” δεν κάνουμε», επεσήμανε .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε αμέσως με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες όπου τον ενημέρωσε για το θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής με δήλωση του να επανορθώσει ξεκαθαρίζοντας ότι αλλιώς  θα βρισκόταν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ακολουθούμε την τακτική της ΝΔ όπου στο Μάτι μας κατηγορούσε ότι κάψαμε 100 ανθρώπους. Εμείς κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη αλλά δεν χρησιμοποιούμε τα επιχειρήματα και την τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκο Μητσοτάκης».

Ο Παναγιώτη Κουρουμπλής αρνήθηκε να επανορθώσει επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση και έτσι βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας,.

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει προφανώς και με το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε σηκώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θέμα της μελέτης Τσίοδρα-Λύτρα για της ΜΕΘ και με αυτό το θέμα ήθελε να πάει στην συζήτηση του Σαββάτου.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Κουρουμπλής με την στάση του άλλαξε την ατζέντα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ήταν σε δύσκολη θέση καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός είχε πιαστεί να λέει ψέματα.

Εκτός των άλλων λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή η φρασεολογία δεν ταιριάζει στην αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα:

-Δεν θα αναλαμβάνει τις ευθύνες άλλων και δεν θα ανεχθεί βαρίδια στο κόμμα του

-Τον βαθμό της πολιτικής αντιπαράθεσης τον καθορίζει ο ίδιος και η ηγετική ομάδα  του κόμματος 

-απέδειξε στην εσωκομματική αντιπολίτευση ότι -η οποία πολλές φορές τον κατηγορεί για λαϊκισμό- ότι δεν κινείται με στερεότυπα, ούτε με την λογική ότι υπάρχουν  βουλευτές δύο κατηγοριών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανέφερε πάντως «ότι τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα  έλεγε απροκάλυπτα   ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ  και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για λίστα Πέτσα: «Αυλαία» με τον διευθυντή της Opinion Poll

Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών: Εργαλείο κατά της γραφειοκρατίας

Revenge porn: Στη Βουλή το ζήτημα με ερώτηση της Άννας Ευθυμίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:10