search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Βούλα: Στο ΣτΕ ο Δήμος κατά του «Voula Project»

17.12.2021 19:04
ste-new

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαμερισμάτων, κατοικιών, κλπ στην περιοχή «Εξοχή».

Αναλυτικότερα, με την από 5.8.2021 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, εντάχθηκε στα επενδυτικά σχέδια το «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τον εν λόγω δήμο, για έργο οικιστικής -τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τμ μέσα στην πολεοδομική ενότητα «Εξοχή» στην οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κλπ.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς το επίμαχο επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ενότητας «Εξοχή», που πρόκειται να αναγερθούν οι κατοικίες, κλπ.

Ακόμη, αναφέρει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ενώ είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου – Συγκλονιστική κατάθεση: «Απειλήθηκε με μαχαίρι στην καρωτίδα και είπα τι θα κάνεις τώρα θα τον σφάξεις;»

Πώς ταξιδεύουμε στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα – Τα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα

«Έφοδος» Ρουβίκωνα στο Jumbo (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:31