search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στα χνάρια της Ολλανδίας η Βρετανία – Ολοταχώς προς 15μερο lockdown

18.12.2021 14:49
Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει τη νέα εποχή για τη χώρα, μετά το διαζύγιο με την ΕΕ - Media

Μετά την Ολλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί lockdown μέσα στον Δεκέμβρη λόγω της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, για την αναγκαιότητα ενός 15ημερου lockdown αναφέρθηκε η «Επιτροπή Σοφών» της Βρετανίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι θα μπει φρένο στην εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον που επελαύνει στη Γηραιά Αλβιώνα.

Την Παρασκευή, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα πλέον πλήττεται από ένα μεγάλο κύμα της Όμικρον που συνιστά πολύ σοβαρή απειλή για όλους. 

Σύμφωνα με τους Times έχει ήδη δεχθεί συγκεκριμένες προτάσεις για πρόσθετα μέτρα. Οι προτάσεις αυτές φαίνεται να συγκλίνουν στο μέτρο για ένα γενικό lockdown 15 ημερών αμέσως μετά την ημέρα των Χριστουγέννων που θα επαναφέρει τη χώρα στα μέτρα που ίσχυαν την περασμένη Άνοιξη, όταν δηλαδή η Βρετανία έβγαινε από το γενικό απαγορευτικό. 

Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η συνάθροιση σε κλειστούς χώρους για άτομα που δε συγκατοικούν, θα κλείσουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και θα μπορούν να συναντώνται μέχρι 6 άτομα σε ανοιχτούς χώρους.

Όλα αυτά προκύπτουν από τα πολύ ανησυχητικά επιστημονικά δεδομένα με 93.000 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 15.000 κρούσματα είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον που έχει οδηγήσει 15 φορείς στα νοσοκομεία και έχει προκαλέσει έναν θάνατο.

Στο Λονδίνο η Όμικρον αντιστοιχεί σε 3 στα 4 κρούσματα του κορωνοϊού και οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 30%. 

Ολλανδία: Χριστούγεννα με σκληρό lockdown

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα «αυστηρό» lockdown για τα Χριστούγεννα, καθώς μετά από φόβους για την εξάπλωση της της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ολλανδικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση συσκέπτεται σήμερα, με τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που έχουν συστήσει τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μη απολύτως απαραίτητων καταστημάτων, σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, αλλά και άλλων χώρων δημόσιας συγκέντρωσης προσώπων.

Η εθνική τηλεόραση NOS και το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές, μεταδίδοντας ότι μία συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση ενός μερικού λοκντάουν.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας δεν σχολίασε σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά και την ώρα πραγματοποίησης της συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2022 – Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά» (Live) 

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: «Πολική» εισβολή σε εξέλιξη – Σε ποιες περιοχές της χώρας χιονίζει – Που έχουν κλείσει δρόμοι (Photo | Video)

Μετάλλαξη «Όμικρον» – Ολλανδία: Χριστούγεννα με σκληρό lockdown – Η πρόταση των ειδικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32