search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:23
MENU CLOSE

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση για τα περί τεστ επί πληρωμή για όλους

20.12.2021 18:23
vouli-new

Την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι αναφορές κυβερνητικών στελεχών στο ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η διενέργεια rapid test για τη συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με το κόστος να βαρύνει τους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι. Από εκεί που τόσους μήνες ανόητα μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων, στέλνοντας λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ξαφνικά ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ειδικά την περίοδο των γιορτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός των πολιτών. Με λίγα λόγια παραδέχεται πως οδήγησε στο σημερινό χάος της πανδημίας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να καλύπτεται το κόστος των τεστ από τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ακόμα και τώρα όμως, αντί για μαζική αποζημίωση των υποχρεωτικών τεστ από το κράτος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα λάθος μηνύματα στους πολίτες, αφού δια του εκπροσώπου του είπε ξεκάθαρα σήμερα ότι αν αποφασιστεί rapid test και για τους εμβολιασμένους το κόστος θα το αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή «αν θέλετε να προστατευθείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας, πληρώστε από την τσέπη σας».

«Αντί για αλληλεγγύη και συλλογική αντιμετώπιση, ατομική ευθύνη και επιβάρυνση. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ: Σχεδιάζουν νέα χαράτσια

«Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης “Ο”, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή», καταγγέλλει από την πλευρά του το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «μια ακόμη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική “κόστους – οφέλους”, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα». 

ΜέΡΑ25: Οι κυβερνητικοί επιτελάρχες δεν σταματούν να μας εξοργίζουν

«Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη κιόλας στιγμή της έλευσης της πανδημίας στη χώρα μας, ζητάει από την κυβέρνηση να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν, μαζικά, τακτικά, ράπιντ τεστ για όλες και όλους (εμβολιασμένους και μη), καταγγέλλοντας παράλληλα την εγκληματική κυβερνητική επιλογή που συστήνει, οι εμβολιασμένοι να μη τεστάρονται», τονίζει από πλευράς ΜέΡΑ25, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει, «σήμερα, τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησαν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ράπιντ τεστ σε όλους (εμβολιασμένους και μη) για την είσοδο τους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, λόγω της μετάλλαξης όμικρον, με το κόστος ωστόσο -άκουσον, άκουσον- να βαραίνει τους πολίτες!».

«Είναι τόσα πολλά τα εγκλήματα πια της Μητσοτάκης ΑΕ σε βάρος της δημόσιας υγείας, της εθνικής οικονομίας και της κοινής λογικής, που δεν σταματούν καθημερινά οι κυβερνητικοί “επιτελάρχες” να μας ξαφνιάζουν και να μας εξοργίζουν. Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται πέραν όλων των άλλων, το τεράστιο πλήγμα που θα επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο στην εστίαση», σημειώνει και καταλήγει:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί καν να επιβάλει κάτι τέτοιο με το κόστος στους πολίτες και να στήσει άμεσα αυτό το δημόσιο δίκτυο για τεστ που ζητάμε από την πρώτη στιγμή. Δωρεάν. Για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: Ένοπλος κρατάει δύο γυναίκες υπό την απειλή μαχαιριού

Η ομάδα «Διάσημων» του «Survivor» έτοιμη προς αναχώρηση

Μετάλλαξη Όμικρον: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ετοιμάζει η Γερμανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21