search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Covid Free Wallet: 2 σε 1 – Ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ένα app

23.12.2021 10:52
wallet

Ευκολότερη θα είναι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης μετά την εισαγωγή των ψηφιακών ταυτοτήτων στο Covid Free Wallet.

Η ψηφιοποίηση της αστυνομικής ταυτότητας και η ένταξή της στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet δρομολογείται άμεσα με την τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Λιβάνιος, σημειώνοντας πως σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμη η αποθήκευση ορισμένων στοιχείων της ταυτότητας στο Wallet, στο κινητό ώστε να μην αναζητείται η ταυτότητα.

Πρόκειται για την εφαρμογή για smartphones που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου και στην οποία καταχωρίζονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, τα οποία εμφανίζονται με τη μορφή QR code, για να είναι πιο εύκολη η επίδειξή τους.

Η ψηφιακή ταυτότητα που θα εισάγεται και θα εμφανίζεται στο Covid Free GR Wallet θα περιλαμβάνει μόνο τρία στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τη φωτογραφία του κατόχου.

Η διαδικασία της εισαγωγής της ταυτότητας στην εφαρμογή θα διασφαλίζει ότι δεν θα μπορεί να γίνει κακόβουλη χρήση -δηλαδή η επίδειξη ταυτότητας άλλου προσώπου για την παράκαμψη ελέγχου. Κατά τις ίδιες πηγές του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η τροπολογία θα εφαρμοστεί άμεσα και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν την ταυτότητά τους στο Covid Free GR Wallet.

Σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η μεταρρύθμιση αυτή δίνει την πρώτη «γεύση» από την πλήρη ψηφιοποιήση της αστυνομικής ταυτότητας που θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Λύτρας για Παναγιωτόπουλο: «Θα συλληφθεί ξανά, αν υπάρξει νέα καταγγελία» (Video)

Άγιο Όρος: 3 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα μήνα – Νόσησε και ο πιο φανατικός αρνητής

Μενίδι: Ελάφι έκανε χριστουγεννιάτικη επίσκεψη σε… αυλή σπιτιού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:21