search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:02
MENU CLOSE

Καταλονία: Εγκρίθηκε το lockdown από το Ανώτερο Δικαστήριο

23.12.2021 17:39
Ισπανία: Κατά 95% κατρακύλησε τον Απρίλιο η κυκλοφορία στα αεροδρόμια - Media

Η επιβολή του νυκτερινού lockdown σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας της Καταλονίας λόγω κορωνοϊού εγκρίθηκε από την δικαιοσύνη της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, το Ανώτερο Δικαστήριο της Καταλονίας (TSJC) ανακοίνωσε πως εγκρίνει «τα μέτρα που ζητήθηκαν» από την καταλανική κυβέρνηση, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το κλείσιμο των ντισκοτέκ και τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων στα 10 άτομα το πολύ.

Με δεδομένο πως το μέτρο πλήττει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, η αυτόνομη κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας είναι οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, χρειάστηκε να ζητήσει το πράσινο φως της δικαιοσύνης προκειμένου να εφαρμόσει αυτή την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση ανακοινώθηκε ενώ η κεντρική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα το πρωί διάταγμα που καθιστά και πάλι υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα, η οποία κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ 60.041 κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή, και την οποία η κυβέρνηση θέλει «προσωρινή», δεν θα αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες ούτε τους ανθρώπους που είναι μόνοι ή περιβάλλονται από πρόσωπα του σπιτιού τους «σε ένα φυσικό χώρο», όπως «το βουνό ή η παραλία», όπως ξεκαθάρισε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Ψυχούλη απαντά στον Μπράτη: «Το φόρεμα μου κοστίζει 3,90 ευρώ – Είναι ντροπή όλο αυτό» (Video)

Μάτι: Τραγωδία για τον ήρωα ψαρά – Πέθανε η κόρη του στον ύπνο της

Νέες αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο: Εργαζόμενες έβαζαν παιδιά 7-11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42