search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Ο κυβερνητικός… καρσιλαμάς για τη μελέτη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2209
22/12/2021
24.12.2021 07:00
maximou

Αλήθεια, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι κανείς δεν γνώριζε για την περίφημη μελέτη; Σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι ο Τσιόδρας, ο στενότερος στη διαχείριση της πανδημίας. Γίνεται να το κράτησε κρυφό; Ούτε ο Οικονόμου μπορεί να το πιστεύει, παρότι έκανε σχετικές δηλώσεις. Ίσως γι’ αυτό ο Άκης Σκέρτσος, «άτυπος υπουργός Υγείας», το έριξε στον… καρσιλαμά: «Το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο»!

Εκτός αν γνώριζε ο… θυρωρός του υπουργείου Υγείας και ξέχασε να ενημερώσει τους προϊσταμένους της πολιτικής ηγεσίας. Διότι, μεταξύ άλλων, ακούστηκε και ότι εκείνος που γνώριζε ήταν ο γραμματέας του υπουργείου, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο οποίος παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα τον Μάιο και την έβαλε στο συρτάρι του για άγνωστους λόγους. Δεν είναι που ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά, είναι που ο… «δράκος» πετούσε φωτιές από το στόμα. Ωστόσο η παραμονή του Πρεζεράκου στο υπουργείο παίζεται…

Νωρίτερα η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου περί άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του στο Μαξίμου έδειξε προς την πλευρά του Βασίλη Κοντοζαμάνη, που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επί της ουσίας ασκούσε σχεδόν όλα τα υπουργικά καθήκοντα. Αλλά και εκείνο το σενάριο δεν ευδοκίμησε.

Την εγκυρότητα της έκθεσης επιστρατεύτηκε να αμφισβητήσει η Μίνα Γκάγκα. «Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν το άκουσε, έγινε… Τούρκος, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Δεν περίμενε να τον αδειάσει στεγνά η Γκάγκα.

Από τον Τσιόδρα το Μαξίμου ζήτησε φορτικά να κάνει κάποια δήλωση που να αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η δήλωση του καθηγητή ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση. Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα, αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε.

Η δήλωσή του καθόλου δεν άρεσε στο Μαξίμου και κάποιοι έκαναν λόγο για «ίσες αποστάσεις». Παρ’ όλα αυτά, ο Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε κανονικά στη σύσκεψη για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον που έγινε στο Μαξίμου την Κυριακή.

Να ενισχύσει την άποψη της Γκάγκα επιχείρησε και ο Μαγιορκίνης λέγοντας πως «είναι ένα θέμα που χρειάζεται παραπάνω ανάλυση για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Επανερχόμενοι στην Γκάγκα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, παρά το άδειασμα του Σωτήρη Τσιόδρα για τη μελέτη που υπογράφει από κοινού με τον Θεόδωρο Λύτρα, εκστόμισε κάτι που δεν πρέπει να άρεσε καθόλου στον Μητσοτάκη. Είπε δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται προσωπικά για όλα τα δεδομένα – και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:03