search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Οργή Τσιόδρα για το «άδειασμα» της μελέτης από τη Μίνα Γκάγκα

17.12.2021 11:53
tsiodras-new

Την έντονη ενόχληση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα για τη μελέτη που συνυπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων μαζί με τον Θεόδωρο Λύτρα.

Όπως αναφέρει και η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Αναπληρώτριας Υπουργού.

«Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα», αναφέρει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης η Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στη μελέτη είπε: «Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα.

Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Άδεια η αίθουσα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Η οδηγία του Μαξίμου στους Υπουργούς

Εκλογές: Πώς η απογραφή φέρνει αλλαγές στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες

Συμφωνεί με Τσιόδρα ο Βενιζέλος: «Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η επιστήμη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35