search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:59
MENU CLOSE

Πάτρα: «Τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός» – Στους 11 οι θάνατοι στο γηροκομείο

26.12.2021 17:08
lamia_giagia
Φωτογραφία αρχείου

Μεγαλώνει ο κατάλογος των ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή ακόμη μία ηλικιωμένη η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Η 89χρονη, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί για λόγους υγείας, νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για την 11η ηλικιωμένη που χάνει τη ζωή της από τις επιπλοκές του κορωνοϊού από το συγκεκριμένο γηροκομείο.

«Υπήρχαν ανεμβολίαστοι στο προσωπικό και μετά την 1η Σεπτεμβρίου»

Την ίδια ώρα, σοκάρουν όσα καταγγέλλει η κόρη ενός από τους ανθρώπους που πέθαναν και ήταν ανεμβολίαστος.

Όπως τονίζει, οι υπεύθυνοι της δομής όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. «Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορωνοϊό και να μην τα πιστεύει», επισήμανε.

Η γυναίκα ανέφερε πως «οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test».

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

«Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία», επισημαίνει, ενώ εξηγεί πως ο πατέρας της δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο γιατί ήταν θρομβοφιλικός.

Οργή και πόνος

Τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους συγγενείς των ηλικιωμένων επικρατεί οργή, αγανάκτηση και πόνος, όπως είναι φυσικό.

Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες έχασαν τους αγαπημένους τους γονείς και παππούδες, με τον κορωνοϊό να κάνει κανονική επέλαση σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε «στεγανοποιηθεί» έναντι της πανδημίας. Πληροφορίες θέλουν τους συγγενείς των ηλικιωμένων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Δημόπουλος: Πιο ήπια η Όμικρον στους πλήρως εμβολιασμένους – Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Καταιγίδα που έρχεται η «Όμικρον» – Η «τρύπα» στα μέτρα και η τηλεκπαίδευση (Video)

Πένθος για τη Νίκη Κεραμέως: Απεβίωσε ο πατέρας της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44