search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:37
MENU CLOSE

Το «θαυματουργό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο και… αδυνατίζει!

27.12.2021 09:30
miloksido-new

Με μόνο δύο βασικά συστατικά -μηλόξυδο και νερό- ένα διάλυμα με μηλόξυδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα.

Το μηλόξυδο έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή του με την μείωση του σωματικού λίπους και της περιφέρειας της μέσης σε μια περίοδο 3 μηνών.

Επιπλέον, η κατανάλωση μηλόξυδου με τα γεύματα προάγει το αίσθημα κορεσμού και πληρότητας, ενώ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι περιορισμένες ποσότητες μηλόξυδου μείωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά πάνω από 30% μετά από 95 λεπτά μετά την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί.

Το μηλόξυδο συνδέθηκε επίσης με τη βελτίωση των συμπτωμάτων πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) σε μια μικρή μελέτη, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν 15 ml (1 κουταλιά της σούπας) μηλόξυδο καθημερινά για περισσότερες από 90 ημέρες.

Πόσο μηλόξυδο είναι η ιδανική ποσότητα για κάθε μέρα

Η ιδανική ποσότητα ανά ημέρα εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαχειριστείτε το σάκχαρό σας, συνιστάται 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (αραιωμένες σε ένα ποτήρι νερό) πριν από τα γεύματα. Από την άλλη, 1 κουταλιά της σούπας (αραιωμένο σε νερό) την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του PCOS.

Πώς να φτιάξετε το διάλυμα

Προσθέστε λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό με 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, για περισσότερα οφέλη. Για να γλυκάνετε, ή να κάνετε τη γεύση του ξιδιού λιγότερο έντονη, σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα φύλλα μέντας, λίγο χυμό φρούτων (χωρίς ζάχαρη) ή μια ιδέα υγρής στέβια.

Συνταγή για ρόφημα με μηλόξυδο

-1 μεγάλο ποτήρι κρύο νερό

-1 κ.σ. μηλόξυδο

-πάγος

-1 κουτ. φρέσκος χυμός λεμονιού, ή φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

-γλυκαντικό (προαιρετικά)

Πηγή: iatropedia

Photo By Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Παγώνη: «Έρχονται μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά – Δύσκολοι οι επόμενοι δυο μήνες»

Tρομάζει η μετάλλαξη Όμικρον – Δεκαπλασιάστηκε στην Αττική σε 4 ημέρες

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31