search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:20
MENU CLOSE

Με το «Αφεντικό» και τον Ομπάμα σήμερα το ελληνικό «Rolling Stone»

30.12.2021 08:53
Rolling Stone

Όσα είπαν Μπρους Σπρίνγκστιν και Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ τους στο ελληνικό «Rolling Stone» που κυκλοφορεί σήμερα (30/12) με την ΕΦΣΥΝ.

Από το πρωί είναι ανάμεσα μας οι «Ασυμβίβαστοι». Είναι εκεί έξω και περιμένουν. Δεν είναι δύσκολο να τους εντοπίσει κάποιος. Στέκονται στα περίπτερα. Ο Μπρούς– «Αφεντικό» Σπρίνγκστιν και ο Μπαράκ Ομπάμα– ξέρετε, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δύο τους, φίλοι από παλιά, αποτελούν το κεντρικό θέμα του ελληνικού «Rolling Stone», στο δεύτερο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, μαζί με την Σαββατιάτικη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στην έκδοση «Ασυμβίβαστοι» έχουν αποτυπωθεί οι συνομιλίες που έχουν κάνει Σπρίνγκστιν και Ομπάμα- Ομπάμα και Σπρίνγκστιν. Η ατζέντα θεμάτων μεγάλη. Οι κουβέντες των δύο ανδρών έγιναν αρχικά στο πλαίσιο podcast και στη συνέχεια έγχαρτη έκδοση (ούτως ειπείν βιβλίο).

«Αν μη τι άλλο, προσπαθήσαμε να δείξουμε ακανθώδη ζητήματα με συμπόνια, χιούμορ και πεποίθηση αλλά και με μια μεγάλη δόση ταπεινοφροσύνης.

Και μάλιστα, από τότε που κυκλοφόρησε το podcast, έχουν επικοινωνήσει μαζί μας άνθρωποι από κάθε Πολιτεία και από κάθε κοινωνική τάξη που ήθελαν να μας πουν ότι κάτι που άκουσαν τους είχε αγγίξει»,  δίνει το περίγραμμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και συνεχίζει: «Μπορεί να ήταν η σφραγίδα που άφησαν πάνω μας οι πατεράδες μας· η αμηχανία, η θλίψη, ο θυμός και οι περιστασιακές στιγμές μεγαλοσύνης που έχουν ανακύψει καθώς εξερευνούμε τις φυλετικές διαιρέσεις της Αμερικής· ή η χαρά και η αίσθηση λύτρωσης που μας έχουν προσφέρει οι οικογένειές μας. Πολλοί μας είπαν ότι ακούγοντάς μας να μιλάμε θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια. Τους δικούς τους πατεράδες. Τις πόλεις όπου μεγάλωσαν».

Οι λεπτομέρειες «έφεραν» το βιβλίο

Έκαναν επίσης ερωτήσεις σε εμένα και στον Μπρους, θέλοντας να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις ιστορίες που διηγηθήκαμε – και αυτό ήταν που οδήγησε στο βιβλίο, στις σελίδες του οποίου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες τις συζητήσεις μας.

 Αλλά θα βρείτε επίσης κείμενα ομιλιών, προσωπικές φωτογραφίες και χειρόγραφους στίχους τραγουδιών που συνοδεύουν κάποιες απ’ τις στιγμές που περιγράφονται στις συζητήσεις μας και που είναι σαν οδόσημα κατά μήκος των διακλαδούμενων λεωφόρων και παρόδων που έχει βαδίσει ο καθένας μας χωριστά.

Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι αυτές οι συζητήσεις να γίνουν αφορμή για να κάνετε κι εσείς τις δικές σας – με κάποιον φίλο, συγγενή, συνάδελφο ή ακόμη και με κάποιον γνωστό απλώς. Κάποιον του οποίου η ζωή διασταυρώνεται με τη δική σας αλλά που η προσωπική του ιστορία σάς είναι ουσιαστικά άγνωστη.

Μιλάμε χωρίς να ακούμε τους άλλους στις μέρες μας

Είμαστε σίγουροι ότι αν ακούσετε αρκετά προσεκτικά, με ανοιχτή καρδιά, θα βρείτε ενθάρρυνση. Γιατί στις μέρες αυτές, που είναι εύκολο να μιλάμε χωρίς να ακούμε τους άλλους, ή απλώς να περιορίζουμε τις συζητήσεις μας στον κύκλο εκείνων που μας μοιάζουν ή που σκέφτονται ή που προσεύχονται σαν εμάς, το μέλλον εξαρτάται από την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε όλοι επεισόδια της αμερικανικής ιστορίας – και ότι μπορούμε να γράψουμε ένα νέο και καλύτερο κεφάλαιο, μαζί».

 Με «Μπος» και Ομπάμα στο εξώφυλλο και θέματα από το ναυάγιο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκόβη μέχρι backstage ιστορίες από τις μεγάλες συναυλίες που έγιναν στην Ελλάδα και από τον Dave Gahan μέχρι τον Κώστα Τουρνά, το νέο τεύχος. 

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή: Θετική στον κορωνοϊό – Στον αέρα o τελικός του J2US

Survivor, Σασμός, Φάρμα και Γη της Ελιάς: Ποιο πρόγραμμα πέρασε μπροστά σε τηλεθέαση και ποιο έμεινε πίσω

Χρήστος Κιούσης: Εκνευρίστηκε με χρήστη στο twitter για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:20