search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Αιθέρια πάβλοβα Μέλανα Δρυμού

31.12.2021 07:00
tourta new

Το γλυκό της Ρωσίδας μπαλαρίνας, όπως αλλιώς λέγεται η πάβλοβα παντρεύεται με το κλασικό γερμανικό επιδόρπιο μπλάκ φόρεστ σε έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό σοκολατένιας αιθέριας μαρέγκας, κρέμας σοκολάτας και τραγανών ζουμερών κερασιών. Δοκιμάστε την και θα γίνει το εορταστικό γλυκό των ονείρων σας.

Υλικά για τη συνταγή

6 μεγάλα αυγά, μόνο τα ασπράδια τους

Μια τσιμπιά αλάτι

1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή (285 γραμμάρια)

2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

¼ φλιτζανιού σκόνη κακάο που θα κοσκινίσετε

1 ½ φλιτζανιού κεράσια φρέσκα (300 γραμμάρια) χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση ή κεράσια κομπόστα σουρωμένα από τα υγρά τους

Για την κρέμα σοκολάτα

150 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη

¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ σέρι ή λικέρ κεράσι σπιτικό

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 120Ο C. Στρώστε σε ένα μεγάλο ταψί μια λαδόκολλα που θα έχετε χαράξει ή θα έχετε σχηματίσει με μολύβι (με ένα διαβήτη) δύο κύκλους 15 εκατοστών, φροντίζοντας να απέχουν μεταξύ τους.

Γυρίστε τη λαδόκολλα έτσι ώστε να βλέπετε τους κύκλους αλλά να μην έρθει το χρώμα σε επαφή με το γλυκό. Στη συνέχεια χτυπήστε καλά τα ασπράδια με το αλάτι με ένα μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχετε μια μαρέγκα πηχτή και γυαλιστερή.

Ελέγξτε αν έχει διαλυθεί η ζάχαρη, τρίβοντας λίγη μαρέγκα με τα δάχτυλα σας. Θα πρέπει να μην υπάρχουν κόκκοι και το μίγμα να είναι λείο.

Βάλτε έπειτα το κορν φλάουρ και το ξύδι και χτυπήστε τα κι αυτά καλά να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο πάνω από το μίγμα και με μια σπάτουλα διπλώστε προσεκτικά ώστε να ενσωματωθεί.

Απλώστε τη μαρέγκα στη λαδόκολλα μέσα στους κύκλους που έχετε σχηματίσει και ισιώστε την επιφάνειά τους έτσι ώστε να στέκονται ο ένας πάνω στον άλλον όταν θα συναρμολογήσετε το γλυκό.

Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες. Σβήστε το φούρνο όταν είναι έτοιμες και αφήστε την πόρτα του μισάνοιχτη, αφήνοντας τους δίσκους πάβλοβας να κρυώσουν εντελώς, προτού τους βγάλουμε από το φούρνο.

Για την κρέμα σοκολάτας ζεστάνετε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος με την τριμμένη σοκολάτα με τη μέθοδο του μπαιν μαρί, βάζοντας το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Ζεστάνετε το μίγμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε ύστερα από τη φωτιά, αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει, ανακατέψτε μέσα το λικέρ και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει. Βγάλτε το από το ψυγείο, χτυπήστε το με το μίξερ να πήξει και συναρμολογήστε το γλυκό.

Βάλτε ένα δίσκο μαρέγκας σε μια πιατέλα και στρώστε από πάνω τα ¾ της κρέμας σοκολάτας. Ρίξτε μερικά κεράσια και στρώστε προσεκτικά τον άλλο δίσκο μαρέγκας και απλώστε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Διακοσμήστε με μερικά κεράσια, λίγες νιφάδες σοκολάτας και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης

Βασιλόπιτα αμυγδάλου με ροδόνερο, κάρδαμο και γλάσο ροδιού

Φωλιές πράσινων λαζανιών με σπανάκι, ζαμπόν και μπεσαμέλ

Ανατρεπτικό λευκό ζεστό κρασί Glühwein

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:45