search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Mετάλλαξη Όμικρον: Στη σκιά της η Πρωτοχρονιά – Τι φοβάται η κυβέρνηση

31.12.2021 07:49
protoxronia new

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο και ο κρατικός μηχανισμός υπό το φόβο καταστρατήγησης των περιοριστικών μέτρων σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στους δρόμους βγαίνει μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για «σαφάρι» ελέγχων. Στο επίκεντρο μπαίνουν κυρίως τυχόν πάρτι σε μισθωμένους ή άλλους χώρους (airbnb, γκαράζ κ.α.) αλλά και τυχόν παράνομη λειτουργία κέντρων διασκέδασης και μπαρ.

Η αποτύπωση της κινητικότητας των γιορτών θα αξιολογηθεί την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, οπότε και θα εξεταστούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση του νέου, ραγδαίου κύματος της πανδημίας.

Η λήξη ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όλο τον πληθυσμό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση , ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει ήδη αποφασιστεί και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην αυγή του νέου έτους.

Οι πολίτες που δεν θα προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση θα χάνουν κάθε «προνόμιο» που είχαν ως εμβολιασμένοι και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα προωθείται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, με ηλικιακά κριτήρια. Ο πήχης αναμένεται να κατέβει από τα 60 χρόνια που είναι σήμερα τουλάχιστον στα 50 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις είναι το μέτρο να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε εστίαση και διασκέδαση και ακολούθως στους δημοσίους υπαλλήλους, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Ηλιόπουλος: Η προτροπή Γκάγκα για τα PCR τεστ φανερώνει απώλεια ελέγχου

Βατόπουλος για μετάλλαξη Όμικρον: Ρεαλιστικό να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας (Video)

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα τραβούν χειρόφρενο μετρό, ηλεκτρικός, τραμ – Τα τελευταία δρομολόγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49