search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:55
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

02.01.2022 09:30
kovid-koronoios-new-011 (4)

Η καλπάζουσα διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα τελευταία δεδομένα, που έχουν συγκεντρώσει οι επιστήμονες που ασχολούνται με την πανδημία, δείχνουν ότι όσοι νοσούν από την μετάλλαξη Όμικρον θα νομίζουν ότι έχουν ένα απλό κρυολόγημα.

Τα συχνότερα συμπτώματα της – σύμφωνα με βρετανικές μελέτες – είναι καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς με αυτή την μετάλλαξη του κορωνοϊού, σε αντίθεση με όσους νόσησαν με το αρχικό στέλεχος του ιού, σπάνια παρουσιάζουν απώλεια όσφρησης και γεύσης, βήχα και υψηλό πυρετό.

Στα παραπάνω αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τόνισε δε ότι δεν πρέπει «να αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, αλλά να προχωράμε άμεσα στην διενέργεια είτε αυτοδιαγνωστικού, ή και εργαστηριακού ελέγχου». 

Διαβάστε επίσης

Kορωνοϊός: Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

Πάπας Φραγκίσκος στην Πρωτοχρονιάτικη ομιλία του: «Η βία εναντίον των γυναικών προσβάλλει τον Θεό»

ΗΠΑ: Χωρίς νεκρούς οι πυρκαγιές στο Κολοράντο, που σβήνουν χάρη στη χιονόπτωση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:55