search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος: Πώς να μετατρέψετε το self test σε rapid και να πάρετε σωστό αποτέλεσμα (Video)

02.01.2022 21:06
self testing_new

Για μία ακόμα μέρα, την Κυριακή (02/01), ατελείωτες ουρές παρατηρήθηκαν για διενέργεια rapid test, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται όλο και περισσότερο. Οι ουρές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα ενώ το ίδιο ισχύει και για τα σημεία που κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν τεστ.

Για το θέμα με την ταλαιπωρία που βιώνουν πολίτες προκειμένου να κάνουν τεστ, ρωτήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε “το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία”.

Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid” δήλωσε.

Ωστόσο επεσήμανε πως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και έχουν νοσήσει χρειάζεται να πιστοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα του rapid test με pcr, γεγονός που αυξάνει τις ουρές έξω από τις δημόσιες δομές υγείας που ο έλεγχος γίνεται δωρεάν.

Διαβάστε επίσης

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Πλεύρης: «Τα κρούσματα κορωνοϊού ίσως αυξηθούν ακόμα πάρα πολύ»

Nότια Αφρική: Στις φλόγες το Κοινοβούλιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:09