search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας

04.01.2022 08:26
dendias_new

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ θα έχει σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του ‘Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου. Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Σχολεία: Η κυβέρνηση επιμένει σε άνοιγμα ενώ οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι – Το μεσημέρι οι αποφάσεις

Φίλης για άνοιγμα σχολείων: Καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας και ετοιμότητα για λήψη μέτρων

Άδωνις Γεωργιάδης: Την Τρίτη ανακοινώσεις για τα PCR tests (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58