search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Γώγος: «Δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον» (Video)

08.01.2022 09:34
Γώγος για ΜΕΘ: Είμαστε σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού – Μεγάλη πίεση στην Αττική - Media

Αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα λόγω των μέτρων αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων», δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο καθηγητής. Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον».

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε, ενώ σε σχέση με την εστίαση και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τόνισε πως «είναι στο τραπέζι από καιρό, ίσως τα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Αναφορικά με την καραντίνα των πέντε ημερών δήλωσε πως «ισχύει για ασυμπτωματικούς» και πρόσθεσε πως «κάθε νοσοκομείο μπορεί να πάρει δικά του μέτρα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το 50%+1 για το κλείσιμο μιας τάξης τόνισε: «Έτσι πρέπει να είναι για να μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Αλλά χρειάζεται να γίνονται πολλά τεστ».

Διαβάστε επίσης:

Απάντησε στον Τζούμα η Συνατσάκη: «Η φλυαρία των σεξιστών δεν αντέχεται» (Photo)

Κορωνοϊός – Ολλανδία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω lockdown – Που το αποδίδουν οι ειδικοί

Πάρος: Μυστηριώδης εξαφάνιση 20χρονης κοπέλας (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:53