search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Διαφωνία κυβέρνησης – ειδικών για την επέκταση των μέτρων – Άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

11.01.2022 08:17
ermou

Κορυφώνεται η διχογνωμία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ειδικούς για την διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η αρχή για την αντιπαράθεση ξενάγησε όταν η κυβέρνηση εμφανίστηκε να αποδίδει την εφαρμογή του πρωτόκολλο 50%+1 για να κλείσει μία σχολική τάξη, στους ειδικούς ενώ αυτοί το διέψευδαν.

Τώρα οι δύο πλευρές βρίσκονται και πάλι απέναντι καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί την χαλάρωση των μέτρων ενώ οι επιστήμονες επιμένουν ότι ίσως τα μέτρα και να πρέπει να αυστηροποιηθούν.

Πιο συγκεκριμένα πρίν από μερικές μέρες οι δημόσιες τοποθετήσεις των ειδικών ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προκάλεσε δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό επιτελείο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Χθες, έγινε το αντίστροφο. Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων αντέδρασε έντονα στις πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο και μιλούσαν για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και συγκεκριμένα της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την αύξηση των θεατών στους αθλητικούς αγώνες.

«Η αγωνία της κυβέρνησης να τελειώσει με τον κορωνοιό και να επιστρέψει στην κανονικότητα την οδηγεί σε μοιραία λάθη σε μια στιγμή μάλιστα που μόλις έχουν ανοίξει τα σχολεία, έλεγε στο ΠΟΝΤΙΚΙ διακεκριμένος επιστήμονας. «Είναι λάθος να χαλαρώσουν τα μέτρα αυτή την στιγμή».

Σύμφωνα ,με πληροφορίες για τις ανησυχίες των ειδικών έχει ενημερωθεί ,το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο περιμένει τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να καταλήξει σε αποφάσεις.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής φέρεται να τάσσεται υπέρ της παράτασης των υφιστάμενων μέτρων κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η παράταση των μέτρων αναμένεται να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, το ρίσκο, σε συνδυασμό με τα σχολεία, είναι εξαιρετικά υψηλό.

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει την ανοσία της αγέλης και ζητά από την κυβέρνηση να προβλέψει άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς των παιδιών που είναι κρούσματα. «Η χθεσινή μέρα δίνει τον ορισμό της ανοσίας αγέλης, λένε : Χιλιάδες παιδιά θα νοσούν στα σχολεία μεταφέροντας τον ιό στο σπίτι και οι γονείς τους, με τους οποίους έχουν επαφή όλη μέρα, θα μεταφέρουν τον ιό από το σπίτι σε ΜΜΜ, χώρους εργασίας και εν τέλει όλη την κοινότητα, αφού ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αρνείται την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού για όσους γονείς έχουν παιδιά που νοσούν.» ανέφεραν χαρακτηριστεί.

Και πρόσθεταν ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί βρέθηκαν σχεδόν 16.000 μαθητές θετικοί με τα self test, για να μετριάσει την κατακραυγή για το γεγονός ότι ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1 και τάξεις 25-29 μαθητών, οτι αγνοεί τη διεθνή πρακτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το άνοιγμα των σχολείων και ότι ακόμα και το ανεπαρκές μέτρο του self test δεν οργανώθηκε για να παρασχεθεί σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για ακόμη μία φορά επιτελικό μπάχαλο.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Καταγγέλλει επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γραφεία του – «Προκαλεί η αποφυλάκιση Μίχου»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των Ρομά;

Μητσοτάκης: Φθηνότερος έως 20% ο λογαριασμός κινητής με την απαλλαγή τελών στους νέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41