search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Απίστευτη γκάφα της ΕΛ.ΑΣ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του Σολόνικ (Video)

13.01.2022 12:12
sillipsi_elas_new

Ο 48χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δεν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Σολόνικ, δεν ήταν ο δολοφόνος αλλά  καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο Γεωργιανός με ελληνικά χαρτιά αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο terminal 1 απο Λάρνακα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί απο την Interpol Κύπρου ότι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σολόνικ και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά στους αστυνομικούς μόνο ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε ξανάρθει για να παρουσιαστεί στον στρατό!

Ποιος ήταν ο Σολόνικ

Ο Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ, (16 Οκτωβρίου 1960 – 31 Ιανουαρίου 1997) ήταν ο πιο διαβόητος πληρωμένος δολοφόνος της Ρωσικής Μαφίας, και ένας εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol.

Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρωσική μαφία για τη φερόμενη «αποτελεσματικότητά του» για ένα μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1990, μέχρι και την εξαφάνιση του μετά τη δεύτερη απόδραση του από τη φυλακή το 1995.

Με την αστυνομία να τον καταδιώκει αλλά και με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Ρωσική μαφία ο Σολόνικ θα έρθει στη Ελλάδα, όπου και θα βρει τελικά μόνιμο καταφύγιο και γρήγορα θα στήσει τη δική του εγκληματική ομάδα, από Ρώσους που είχαν διαφύγει εδώ και παλιννοστούντες της πρώην ΕΣΣΔ. Έδρα του θα είναι οι Θρακομακεδόνες και το Λαγονήσι, ενώ ο ίδιος θα κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα ως Ρώσος ομογενής με το όνομα Βλαδίμηρος Κεσσόβ.

Ο Αλεξάντερ Σολόνικ θα βρεθεί δολοφονημένος στην Αθήνα, στις 3 Φεβρουαρίου 1997 σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις αρχές μέσω του οποίου είχε αποκαλυφθεί το σημείο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση εντοπίστηκε στραγγαλισμένος με σχοινί ή καλώδιο ανάμεσα σε θάμνους, είχε δολοφονηθεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Οι δράστες του αφαίρεσαν τη ζωή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια τον μετέφεραν στη Βαρυμπόμπη.

Λίγους μήνες αργότερα το Μάιο, κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Ρώσος στο Λαγονήσι, εντοπίστηκε το πτώμα της φίλης του, της 19χρονης Σβετλάνα Κότοβα.

Όπως θα αναφέρει τότε το πόρισμα του ιατροδικαστή, οι δράστες τεμάχισαν το πτώμα της, το τοποθέτησαν σε βαλίτσα και το έθαψαν στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Αποκάλυψε σε συμμαθήτριες τον εφιάλτη της – Την κακοποιούσε σεξουαλικά ο σύντροφος της μητέρας της

Κακοκαιρία Διομήδης: Πλησίασε τους -10 βαθμούς η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα (Χάρτες)

Κορωνοϊός: Πόση άδεια δικαιούνται οι γονείς των παιδιών που νόσησαν (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:01