search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Μπουρλά για Τζόκοβιτς: Τον θαυμάζω αλλά το εμβόλιο προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από την φυσική ανοσία

13.01.2022 23:02
bourla-novak87-new

Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ‘Αλμπερτ Μπουρλά στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου που αφορά την υγειονομική περίθαλψη (από την JPMorgan Chase & Co.’s).

Ο  ηγέτη ςτης Pfizer ανακοίνωσε μια σειρά νέων συνεργασιών της εταιρίας του (στα πρότυπα της συνεργασίας με την Biontech για το εμβόλιο) για τις οποίες μίλησε στην εκπομπή Bloomberg Surveillance.

Εκεί ο παρουσιαστής μεταξύ άλλων ρώτησε τον κ. Μπουρλά για τα εμβόλια mRNA τα οποία έχουν προκαλέσει ελπίδα, σύγχυση και σκεπτικισμό «γιατί αφού είναι τόσο καλά χρειαζόμαστε και 2η και 3η και 4η δόση».

«Τα εμβόλια mrna δεν είναι το… άγιο δισκοπότηρο, αλλά μια πολύ ισχυρή τεχνολογία που έχει προσφέρει τρομερά αποτελέσματα με θετική επίδραση και είμαστε ακόμη στην αρχή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρλά και συμπλήρωσε με νόημα:

«Στην ερώτηση γιατί αφού είναι τόσο καλό δεν έχει μεγαλύτερης διάρκειας αποτελεσματικότητα, η απάντηση είναι ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία mrna, αλλά με τον ιό. Αν ρωτήσετε τους ειδικούς θα σας πουν ότι και η φυσική μόλυνση δεν προσφέρει μεγάλη ανοσία. Στην πραγματικότητα η φυσική μόλυνση προσφέρει τη μισή, χρονικά, προστασία συγκριτικά με τα εμβόλια.»

O  παρουσιαστής ζήτησε από κ. Μπουρλά την άποψη του για το ότι ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί και πήρε ιατρική εξαίρεση λόγω πρόσφατη νόσησης.

«Προσφέρει παρόμοια ή ισόδυναμη προστασία η νόσηση από τον κορωνοϊό συγκριτικά με το εμβόλιο;» ήταν η ερώτηση που έγινε προς τον ισχυρό άνδρα της Pfizer.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας πω ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για το αν είχε τα σωστά έγγραφα ή όχι κι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τις αρχές και τον ίδιο. Γενικά μια προηγούμενη μόλυνση σίγουρα προστατεύει από μια μελλοντική για μια χρονική περίοδο, όπως και τα εμβόλια. Το σχόλιο που έκανα πριν θα σας το δώσω μ’ ένα παράδειγμα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η χρονική ισχύ των πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι σε γενικές γραμμές στους 6 μήνες, ενώ η αντίστοιχη ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης είναι 3-4 μηνών γιατί ξέρουν ότι η προστασία του οργανισμού δεν κρατά τόσο πολύ όσο όταν κάνεις το εμβόλιο» κατέληξε ο κ. Μπουρλά.

https://www.youtube.com/watch?v=A-nNY38rhHc

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: «Κινέζα πράκτορας ίσως δρα στη Βουλή των Κοινοτήτων», λέει η MI5

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παίρνει πίσω τους τίτλους του πρίγκιπα Άντριου λόγω σκανδάλου Επστάιν

Εμβολιασμός: Τέταρτη δόση και στην Ισπανία για τους ανοσοκατεσταλμένους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:13