search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κάτω από τις 15.000 τα κρούσματα σήμερα

17.01.2022 16:06
kovid-new-012

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, ενώ σήμερα οι μολύνσεις του τελευταίου 24ωρου αναμένεται να βρεθούν κάτω από τις 15.000.

Πάντως και το Σαββατοκύριακο τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ήταν μειωμένα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυριακή που καταγράφηκαν 10.783 από 17.447 το Σάββατο.

Ωστόσο, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη:

«Η ανάλυση των λυμάτων της Αθήνας δείχνει μια μικρή ύφεση κάτω από 20% αυτή την εβδομάδα. Αυτό προφανώς δεν είναι σε συνάρτηση με τη μείωση που βλέπουμε στην κλινική επιτήρηση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα λύματα βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο που υπάρχει στην κοινότητα, δηλαδή και των ασυμπτωματικών που συνήθως διαφεύγουν της κλινικής επιτήρησης. Υπάρχει περισσότερη διασπορά, αλλά διαφαίνεται μια ύφεση και στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, στα τέλη Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχουμε μια σοβαρή αποκλιμάκωση», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επικράτηση της Όμικρον αγγίζει το 95% και υπογράμμισε ότι η αναμνηστική δόση προστατεύει καθολικά ως προς τη Δέλτα, αλλά και το 80% όσων νοσούν με την Όμικρον.

Την ίδια ώρα, επιστροφή στην κανονικότητα έως την άνοιξη προβλέπει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. «Πιστεύω ότι θα κάνουμε πραγματικά Πάσχα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες για να μην έχουμε απώλειες, για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο Open, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα, με την πλήρη κατάργησή τους να αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, θα συμμετέχει και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που ισχύει από σήμερα. Για τον Ιανουάριο, για τη μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Παρέμβαση του Εισαγγελέα για τους αρνητές μοναχούς του Αγίου Όρους

Θεσσαλονίκη: Ένας «περίεργος» θόρυβος που ακούγεται τη νύχτα αναστατώνει τους κατοίκους (Video/Photo)

Πλεύρης: Χαλάρωση μέτρων από την επόμενη εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:51