search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:26
MENU CLOSE

#metoo: Έρχονται νέες καταγγελίες για εν ενεργεία προπονητές, λέει ο Αυγενάκης (Video)

17.01.2022 17:55
avgenakis-new

Νέο «τσουνάμι» καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει μπει τελεία στο θέμα των κακοποιητικών συμπεριφορά σε αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μετά την υπόθεση με τους 26 αθλητές και αθλήτριες, που στην περίπτωσή τους όμως τα αδικήματα που κατήγγειλαν έχουν παραγραφεί, έρχονται νέες καταγγελίες για εν ενεργεία προπονητές σε σωματεία και πανεπιστήμια.

«Το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την τοποθέτηση της κας Μπεκατώρου. Από εκεί και μετά υπήρξε ένα “τσουνάμιεξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται με περισσότερη ένταση και δυναμική και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Μετά από τηλεδιάσκεψη που είχα μαζί τους και με τον δικηγόρο τους φαίνεται πως ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες εις βάρος ενεργών προπονητών. Εγώ σήμερα ενημερώνω τη διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ότι τις επόμενες μέρες θα τους συναντήσω να μου πουν τι ακριβώς έχουν κάνει, γιατί δεν φαίνεται οι κινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα δυναμικές και να βοηθούν στη διαλεύκανση των υποθέσεων. Δεν έχουμε πρόθεση να ξεχαστεί καμία υπόθεση ακόμα και αν έχει παραγραφεί.

Είχε αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι τα θέματα έχουν κλείσει οριστικά και έχουν παραγραφεί, ωστόσο με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλέον καταγγελίες έφτασαν εκ μέρους μου, σε δεύτερο χρόνο, στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστε επίσης:
Ξυλοδαρμός στην Αργυρούπολη: Παραδόθηκε ο 46χρονος – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση

Θεσσαλονίκη: Ένας «περίεργος» θόρυβος που ακούγεται τη νύχτα αναστατώνει τους κατοίκους (Video/Photo)

Πλεύρης: Χαλάρωση μέτρων από την επόμενη εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:26