search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
MENU CLOSE

Τζόκοβιτς: Μεγάλος κίνδυνος να «πέσει» από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης

17.01.2022 21:00
«Βασιλιάς» της Αυστραλίας ο Τζόκοβιτς! - Media

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χάσει και το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις μετά τα νέα μέτρα στη Γαλλία.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το θέμα που «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν η κόντρα του Νόβακ Τζόκοβιτς με την Αυστραλία. Ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη παρέμεινε ανεμβολίαστος και εν τέλει δεν του επιτράπηκε η παραμονή του στη χώρα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Αυστραλιανό Όπεν. Το συγκεκριμένου τουρνουά είναι ένα από τα τέσσερα Grand Slam που διεξάγονται ανά ημερολογιακό έτος.

Η πιθανή «κατρακύλα» στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Τζόκοβιτς, με βάση τα τωρινά δεδομένα, θα μπορεί να αγωνιστεί μόνο στα δύο τελευταία Grand Slam της σεζόν, το Ουίμπλεντον (Αγγλία) και το Αμερικανικό Όπεν. Η απώλεια δύο τίτλων που είχε κατακτήσει το 2021 (Αυστραλιανό Όπεν, Ρολάν Γκαρός) είναι ικανή να του κοστίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Σε ένα ακραίο σενάριο, μπορεί να τον κάνει να βρεθεί ακόμη και εκτός της πρώτης πεντάδας για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2018 και δεύτερη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Στην περίπτωση δε, που Αγγλία και Αμερική υιοθετήσουν παρόμοια μέτρα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τον «Νόλε».

Παράλληλα, ο 34χρονος χρειάζεται έναν ακόμη τίτλο Grand Slam για να φτάσει τους είκοσι ένα συνολικά. Αν τα καταφέρει, θα ξεπεράσει στην σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ οι οποίοι έχουν από είκοσι.

Μένει λοιπόν να φανεί αν έως τις 22 Μαΐου που ξεκινάει το Ρολάν Γκαρός ο Σέρβος θα έχει εμβολιαστεί ή αν θα μείνει πιστός στις απόψεις του.

Διαβάστε επίσης

Ανεμβολίαστοι: Πώς θα ενημερώνονται για τα πρόστιμα οι άνω των 60 ετών

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Τι απαντάει στα αρνητικά σχόλια που δέχεται

Χρήστος Δάντης: Ξεσπά για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης – «Σιχαμένες, είστε πιο αισχρά αρσενικά και από άντρες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31